Het kan erg leuk zijn om een jongen aan te spreken, maar dan moet je dit wel durven. Het is voor veel meiden dan ook geen gemakkelijke opgave. Voor een duwtje in de goede richting kun je de onderstaande tips voor zelfvertrouwen tegenover jongens lezen.

Let op je houding

Geloof het of niet maar je houding straalt jouw mate van zelfvertrouwen uit. Jongens zijn dol op meisjes met zelfkennis en daar is je lichaamstaal een onderdeel van. De manier waarop je staat of loopt, zegt daarom heel veel over je eigenschappen. Zorg voor een rechte rug en strek je schouders naar achter, dan weet je zeker dat je hem een goede indruk geeft.

Laat arrogantie weg

Veel meiden denken dat een arrogant karakter interessant wordt gevonden door jongens. Toch is dit een mythe, want zij knappen hier namelijk enorm op af. Het doet trouwens ook niets goed voor je zelfvertrouwen, daarom kun je arrogantie maar beter weglaten. Niemand zit te wachten op iemand die alleen maar praat over haar knappe uiterlijk of mooie cijfers. Zo laat je alleen maar zien dat je eigenlijk heel onzeker bent, anders houd je je er ook niet zoveel mee bezig.

Omgaan met verschillende karakters

Een andere tip om zelfvertrouwen tegenover jongens te krijgen is het omgaan met verschillende karakters. Iedereen heeft een eigen persoonlijkheid en trekjes die daarbij horen. Als jij jezelf niet op de kast laat jagen door een flauwe opmerking of een mooi compliment, dan is dat erg aantrekkelijk. Je kunt dit oefenen tijdens het uitgaan door simpelweg een praatje te maken met onbekenden.

Durf op hem af te stappen

Een jongen vindt het leuk als jij op hem durft af te stappen. Ik weet dat het niet echt een gemakkelijke opgave is, maar je kunt het gewoon proberen. Afwijzing hoort nou eenmaal bij het leven. Van deze ervaring kun je je zelfvertrouwen behoorlijk vergroten. Als jij niet bij de pakken neer gaat zitten, weet je in ieder geval wat voor kwaliteiten je in huis hebt. Bedenk heel goed dat op ieder potje een dekseltje past.

Manieren op hem te benaderen

Je kunt je zelfvertrouwen tegenover een jongen ook vergroten door hem op verschillende manieren te benaderen. Flirten, lachen en aanspreken, zijn daar allemaal opties van. Contact maken op de juiste wijze is daarvoor erg belangrijk. Kijk maar eens naar het artikel 5 manieren om hem aan te spreken.