Tegenwoordig vinden we de liefde van ons leven niet meer op straat, maar op internet. Er komt dan ook vanzelf een keer een moment waarop je besluit met elkaar af te spreken. Als jij je afvraagt hoe je dit nou eigenlijk aanpakt, dan kun je de onderstaande tips lezen voor het ontmoeten van je online date.

Wacht niet te lang

Het is belangrijk om niet te lang te wachten tot jullie elkaar zien. Je kunt iemand door zijn berichten namelijk heel leuk vinden, terwijl hij in het echt erg tegenvalt. Je weet ook niet hoe een ander iets bedoeld en de klik kan verdwijnen als jullie te lang chatten.

Wees jezelf

Probeer altijd jezelf te zijn als je besluit je online date te ontmoeten. Achter je beeldscherm krijgt niemand een goed beeld van je karakter. Het is natuurlijk altijd een beetje spannend om je internetliefde in het echt te zien, maar een eerlijk beeld schetsen van jezelf is erg belangrijk. Jij zou het ook niet leuk vinden als er tegen je gelogen wordt.

Let op je kleding

De eerste indruk is vaak blijvend, let daarom goed op de kleding die je aantrekt. Trek iets moois aan wat niet te bloot is. Je online date moet niet het idee krijgen dat je hem niet serieus neemt. Verzorging is daar ook een onderdeel van. Maak gebruik van een lekker geurtje, zorg dat je fris uit je mond ruikt en creëer een mooi kapsel.

Spreek in het openbaar af

Om jezelf te beschermen kun je het beste afspreken in het openbaar. Het maakt niet uit hoelang je iemand op het web hebt gesproken, echt zeker ben je nooit van de zaak. Ga niet gelijk van het ergste uit, maar je kan best eens met een vervelend persoon te maken krijgen. Je kunt elkaar bijvoorbeeld ontmoeten in een bar of restaurant.

Luister naar je gevoel

Luister heel goed naar je gevoel voordat je iets onderneemt. Wanneer je vraagtekens zet bij de bedoelingen van de ander, dan kun je het beste niet afspreken. Als je online date boos wordt omdat je elkaar nog niet wilt ontmoeten, dan is dit een duidelijk teken dat er iets niet klopt. Misschien wordt het dan tijd voor een gesprek met iemand anders.