Er zijn vele redenen te bedenken waarom wij meiden gek zijn op zoenen. Zo is het niet alleen leuk om te doen en goed voor je zelfvertrouwen, maar ook nog eens heel erg gezond. Waarom zoenen zo gezond is, lees je hieronder.

Het is goed voor je gebit

Wellicht heb je al eens vaker gehoord dat zoenen goed is voor je gebit. Dit komt doordat het de aanmaak van speeksel in de mond bevordert. Dit speeksel heeft onder andere een antibacteriële werking. Het helpt het gebit te reinigen, beschermen en herstellen. Daarnaast heeft het niet alleen een gunstige werking op de gezondheid van je tanden, maar onder meer ook op de gezondheid van het tandvlees en je tong.

Het helpt calorieën verbranden

Als je op zoek bent naar een goede work-out, is een gepassioneerde zoensessie zeker iets om te overwegen. Uit een onderzoek aan de University of Louisville is gebleken, dat je tijdens 1 minuut zoenen al minstens 2 tot 3 calorieën verbrandt. Maak hier 20 minuten van en je bent al 60 calorieën lichter. Kortom, genoeg redenen om maar eens aan een zoendieet te beginnen.

Het helpt tegen stress

Iets ander waar zoenen tegen helpt, is stress. Wanneer je zoent, komt er namelijk oxytocine vrij. Oxytocine is een neurotransmitter en hormoon, met een kalmerende en stemmingsverbeterende werking. Dit zorgt ervoor, dat jij je minder gestrest voelt. Daarnaast verlaagd het zoenen ook het gehalte aan cortisol, ofwel streshormoon, dat zich in je lichaam bevind.

Het werkt pijnonderdrukkend

In een eerder artikel las je al, dat er tijdens het zoenen heel wat endorfines vrijkomen. Deze endorfines hebben een pijnonderdrukkende werking. Daarnaast geven ze je een gelukkig gevoel, dat ook wel vergelijkbaar is met de roesachtige staat waarin je beland na drugsgebruik. Ook is het leuk om te weten dat endorfine een verslavende werking heeft, waardoor in een zekere zin een soort van verslaafd kunt raken aan zoenen.

Het helpt je er jong uit te blijven zien

Zoenen kan je ook helpen om er goed en jong uit te blijven zien. Volgens sekstherapeute Dr. Ava Cadell, gebruik je gedurende een gepassioneerde zoen meer dan 30 gezichtsspieren. Hierdoor blijven deze spieren strak en soepel, wat het risico op huidverzakkingen rondom de wangen en ook andere delen van het gezicht doet afnemen.

Het helpt je immuunsysteem

De bacteriën die worden uitgewisseld tijdens het zoenen, kunnen je immuunsysteem helpen bij het maken van antistoffen. Deze antistoffen  zorgen ervoor dat je minder vatbaar bent voor ziektes en infecties. Natuurlijk zijn er ook een aantal ziektes die juist op deze manier overgedragen kunnen worden, maar over het algemeen genomen doet zoenen je lichaam alleen maar een heleboel goed.

Foto via Tumblr