Velen geloven niet in relaties op lange afstand en daartoe zijn natuurlijk genoeg redenen. Toch is het nergens voor nodig om de moed helemaal op te geven, want er zijn namelijk ook een aantal argumenten te bedenken waarom lange afstandsrelaties wel kunnen werken. Kijk maar eens mee naar de volgende punten.

Je hebt meer vrijheid

Hoe je het ook went of keert, in een lange afstandrelatie zul je altijd meer vrijheid hebben dan wanneer je in een relatie bent met iemand die dichtbij woont. Je hoeft immers minder rekening met de ander te houden, omdat de mogelijkheid om elkaar te zien er vaak toch niet is.

Het wordt niet vanzelfsprekend

Wanneer jullie elkaar veel zien dreig je de relatie algauw vanzelfsprekend te beschouwen. Bij een lange afstandsrelatie is dit minder snel het geval, omdat je er harder voor moet werken. Daarnaast lijkt de kans van slagen voor jullie relatie kleiner en dit wetende zul je er meer moeite voor doen om deze toch te behouden.

Het blijft interessant

Een andere goede reden waarom lange afstandsrelaties kunnen werken, is omdat het interessant blijft. Vanwege het feit dat je elkaar niet iedere dag kunt zien, heb je namelijk altijd wel wat om over te praten. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit zeker een van de grootste voordelen is die een lange afstandsrelatie met zich meebrengt.

Je koestert de tijd met elkaar

Aangezien jullie elkaar niet vaak kunnen zien, koester je de tijd die jullie wel samen kunnen doorbrengen. Zo is ieder moment dat je elkaar ziet weer opnieuw bijzonder. Daarbij is de kans dat jullie elkaar gaan irriteren een stuk kleiner, omdat daar minder de gelegenheid tot gegeven wordt.

De relatie wordt er sterker van

Met al het harde werk dat jullie er beide in steken, wordt de relatie steeds sterker. Het brengt jullie dichter bij elkaar, ondanks dat jullie in feite toch ver van elkaar verwijdert zijn. Als je de afstand kunt overwinnen en ondanks de obstakels toch bij elkaar blijft, weet je eigenlijk dat jullie relatie vrijwel alles aankan.