Wij meiden hebben nogal eens last van stress en vragen ons vaak af wat er tegen te doen valt. Zoekend naar antwoorden op die vraag, kwam ik langs een aantal heel bijzondere manieren om stress tegen te gaan.

Hoelahoepen

Het staat vooral bekend als speelgoed en wordt soms gebruikt tijdens het fitnissen, maar wist je dat een hoelahoep ook als kalmerend middel kan dienen? Naast de calorieën die je door te hoelahoepen verbrandt, helpt het namelijk ook om de stresshormonen tegen te gaan. Nu maar hopen dat je die oude hoelahoep nog ergens in de schuur hebt liggen.

Papier scheuren

Er wordt wel eens gezegd dat je stress van jezelf kunt af schrijven door alles dat je dwars zit op papier te zetten. Wat echter nog beter helpt, is het papier daarna door midden scheuren. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat het kapotscheuren van papier, zeker wanneer het in een bepaald ritme gebeurt, kan helpen tegen stress.

Spelen met Play-Doh

Ken je het nog, die klei waar je als klein kind mee speelde? Dit speelgoed blijkt ook geschikt te zijn om stress tegen te gaan. De geur van Play-Doh in combinatie met de herinneringen aan onze kindertijd, werkt namelijk kalmerend voor de hersenen. Ofwel, de volgende keer dat je langs een speelgoedwinkel loopt, is het misschien niet verkeerd om even te stoppen voor een potje kinderklei.

Gras ruiken

Volgens wetenschappelijk onderzoek, werkt de geur van vers gemaaid gras erg kalmerend. Het schijnt zelfs beter te werken dan het ruiken van bloemen. Het stimuleert namelijk de hersengolven om te kalmeren. Kortom, de volgende keer dat iemand met zijn lawaaierige grasmaaier bezig is, kun je in plaats van boos worden misschien beter vragen of je even mag ruiken.

Slangen massage

Waarschijnlijk denk je bij slangen aan hetzelfde als mij en lijkt een massage met deze reptielen jou eerder stressopwekkend dan verminderend. Toch zijn er sommigen mensen die een zogeheten slangen massage als kalmerend ervaren. Een schoonheidssalon in Israel die de massages aanbiedt verscheen er zelfs mee in de Tyra Banks Show en haalde verschillende kranten met deze ongewone ontspanningsmethode.

Foto via Flickr