Stel je bent al lange tijd bevriend met een jongen, maar hij wilt meer dan dat. Waarschijnlijk kun je op zo’n moment genoeg redenen bedenken om die stap niet te nemen en in sommige gevallen is dat dan ook het verstandigst. Toch kunnen er evengoed genoeg redenen zijn om hem wel uit de friendzone te halen en een relatie te beginnen.

Het komt allemaal vanzelf

Jullie hebben altijd al plezier samen en kunnen het onwijs goed met elkaar vinden. Kortom, vrijwel alles wat in een relatie belangrijk is komt bij jullie vanzelf. Je hoeft niet hard je best te doen, want de connectie tussen jullie tweeën is er al. Dit zou een relatie tussen jullie tweeën daarom een stuk gemakkelijker maken, dan wanneer je iets begint met iemand die je pas net hebt leren kennen.

Hij heeft je van jouw slechtste kant gezien

Het feit dat hij je al van jouw slechtste kant heeft gezien, geeft een andere goede reden om hem uit de friendzone te halen. Hij weet wat voor een emotioneel wrak je kunt zijn, wanneer je jouw dag niet hebt. Toch ben je in zijn ogen een hartstikke leuke meid en accepteert hij je minpunten. Een ding weet je daarom zeker, als je iets met hem begint kun je ten alle tijden jezelf zijn en dat is in een relatie misschien wel het allerbelangrijkst.

Je vriendinnen mogen hem

Het is altijd fijn wanneer een jongen de goedkeuring van je vriendinnen heeft. Bij hem is dat waarschijnlijk al het geval, omdat ze weten dat hij je goed behandelt. Daarbij maken jullie samen de leukste dingen mee en is hij er altijd voor je. Kortom, genoeg redenen voor je vriendinnen om hem te mogen en een eventuele relatie tussen jullie goed te keuren.

Hij weet je te laten lachen

Zoals ik eerder al zei, jullie hebben altijd het grootste plezier samen. Hij weet je te laten lachen en jullie hebben waarschijnlijk hetzelfde gevoel voor humor. Dit is erg belangrijk in een relatie en hoewel het misschien vanzelfsprekend lijkt, kan het toch erg moeilijk te zijn om zo’n iemand te vinden.

Hij kent de fouten van je exen

Waarschijnlijk is hij een van personen bij wie jij je verhaal kwijt kon, wanneer je toenmalige vriend iets deed wat jou niet beviel. Hierdoor weet hij waar je op afknapt en wat jij in een relatie niet wilt hebben. De kans dat hij je iets verkeerds aandoet is daarom erg klein, wat een bepaald veiligheidsgevoel zal geven als je er toch voor kiest om wat met hem te beginnen.

Hij vindt jou leuk om wie je bent

Voor hem hoef jij je niet op te tutten en er als een poppetje uit te zien. Hij vindt jou immers leuk om wie je bent. Dat dit misschien een meisje is die er op haar vrije dagen het liefst bijloopt in een joggingbroek en zonder make-up, maakt hem niets uit. Voor deze jongen draait het om je leuke persoonlijkheid en de manier waarop jij jezelf bij hem bent.

Vanuit vriendschap ontstaan de beste relaties

Er wordt altijd gezegd dat je lover eigenlijk tegelijkertijd je beste vriend moet zijn. Dit maakt het dan ook best logisch, dat vanuit vriendschap de beste relaties kunnen ontstaan. Denk er maar eens over na, bezit hij niet alle kwaliteiten die een perfect vriendje zou moeten bezitten?