Anorexia is iets waar veel jongen vrouwen mee te maken krijgen. Zo ook Alice Jackson, maar deze vrouw wist zichzelf van anorexia patiënte te veranderen in een grote maten model.

Op 18-jarige leeftijd kreeg Alice Jackson uit het Britse Norwich last van een eetstoornis en een depressie. Inmiddels is Alice 26 jaar, zo’n 20 kilo zwaarder en heeft ze haar leven een geweldige draai gegeven. Ze is namelijk geen anorexia patiënte meer, maar een lingeriemodel voor grote maten.

Blaadje sla en 2 uur rennen

Tijdens haar eerst jaar op de universiteit raakte Alice geobsedeerd door haar gewicht. Ze at elke avond alleen nog maar een handje sla en ging dagelijks 2 uur rennen. Hierdoor woog ze op een gegeven moment slechts 49 kilo en dat terwijl ze 1,75 meter lang is.

Uiteindelijk werd de jonge vrouw opgenomen in het ziekenhuis en concludeerden artsen dat Alice leed aan anorexia. Hierna kreeg ze een jaar lang begeleiding van de Somerset en Wessex Eating Disorders Association. In die periode kwam Alice langzaam weer op een normaal gewicht.

Lingeriemodel

Ondertussen weegt Alice alweer 5 jaar 70 kilo en is ze één van de finalisten bij de Curvy Kate’s ‘Star in a Bra’ wedstrijd, in de categorie lingerie voor vollere dames. Alice werd door vrienden ingeschreven en ze is erg blij dat ze een plekje in de finale heeft veroverd. “Ik ben heel gelukkig met mezelf, mijn lichaam voelt nu als of het in haar natuurlijke vorm is,” laat ze aan SWNS weten.