Misschien wil je er niet over nadenken, maar er zijn aardig wat mensen die elkaar bedriegen in een relatie. Als jij hier ook schuldig aan bent, dan kun je misschien de onderstaande tips lezen over hoe vertel je dat je vreemd bent gegaan

Blijf rustig

Je kunt het beste rustig blijven als je aan je vriendje moet vertellen dat je bent vreemdgegaan. Dit betekend dat je niet hysterisch moet zijn en tranen beter weg kunt laten. Dat is misschien een goed idee voor later, maar niet op het moment van eerlijkheid. Het is ten slotte wel iets wat jij zelf hebt veroorzaakt.

Niet openbaar

Dit is echt een belangrijk tip, vertel hem dit asjeblieft niet in het openbaar. Je moet namelijk niet denken dat zijn reactie milder zal zijn als jij het relatieprobleem in de buurt van andere mensen duidelijk maakt. Het is wel zo netjes als je hem privé kunt uitleggen waarom je bent vreemdgegaan.

Wees eerlijk

Als je bent vreemdgegaan dan is het wel de bedoeling dat je hierover eerlijk bent. Probeer zoveel mogelijk uit te leggen waarom je die keuze hebt gemaakt en hoe jij je er bij voelde. Je hoeft natuurlijk niet tot in de details te gaan, maar zorg wel dat je antwoord kunt geven op zijn vragen.

Maak een plan

Op het moment dat je tegen je vriendje moet zeggen dat je bijvoorbeeld met iemand anders hebt gezoend, dan kun je het beste een plan voor jezelf maken. Denk goed na over de tijd dat je hem dit alles duidelijk wilt maken. Ook kun je hem maar beter van te voren inlichten over het feit dat je iets belangrijks moet bespreken.

Het doet pijn

Houd er rekening mee dat je hem pijn gaat doen met je verhaal. Het kan best wel zo zijn dat hij niet meer met je verder wilt en ontzettend boos op je blijft. Dan moet je wel kunnen realiseren dat dit niet was gebeurd als jij niet was vreemdgegaan. Geef je fout in ieder geval toe en probeer zijn woede te snappen.

Het kost tijd

Tot slot moet je begrijpen dat het voor hem tijd kost om over jullie relatie na te denken. Als hij jou toch nog een kans wil geven dan moet je hem wel de ruimte geven om over het vreemdgaan na te denken. Het klinkt misschien makkelijker dan dat het is, maar dit is de enige manier waarop jij alles nog kan redden.