Veel meiden die gaan studeren komen in deze periode de nodige pondjes aan. Uit een onderzoek is nu gebleken dat studenten gemiddeld 1 kilo aankomen in hun eerste semester.

Tijden het eerste semester aan de universiteit komen studenten gemiddeld 1 kilo aan. Daarvan is 800 gram puur vet. Dat blijkt uit een studie van onderzoeker Tom Deliens aan de Vrije Universiteit Brussel waaraan 101 studenten meededen.

Voor het onderzoek werden de 101 studenten 4 maanden lang gevolgd. In de meetperiode werd 70 procent van de deelnemers zwaarder, variërend van 100 gram tot 7,7 kilo. Het aantal studenten met overgewicht steeg volgens de Volkskrant van 14 naar 20 procent.

Overgewicht door studentenleven

Vooral een ander levensstijl zorgt ervoor dat studenten aankomen. Nu ze op kamers wonen en niet meer naar pa en ma hoeven te luisteren eten en drinken ze wat ze willen. Veel alcohol en lekker buiten de deur snacken zijn dan ook de grote boosdoeners. Daarnaast hebben minder studeren en lezen en minder slaap ook invloed op de gewichtstoename.