Veel meiden zijn bang om zichzelf bloot te geven omdat hiervoor best een hoop zelfvertrouwen nodig is. Heb jij ook wel eens last van dit probleem? Lees dan vooral verder, want hieronder worden de meest voorkomende angsten voor intimiteit beschreven.

Afwijzing

Niemand vindt het leuk om kwetsbaar te zijn, daarom is bang om afgewezen te worden een van de grootste angsten om intiem met een ander te zijn. Wees vooral niet getreurd, dit gevoel is namelijk heel normaal als je iemand net leert kennen. Iedereen krijgt wel eens te maken met een afwijzing, maar daar leer je vanzelf mee omgaan. Verlies nooit je zelfvertrouwen en open jezelf de volgende keer meer. Je kunt het ook zo bekijken, wie meer van zichzelf laat zien, krijgt meer van een ander terug.

Geen klik

Misschien heb je er wel eens mee te maken gehad, je voelt je ontzettend aangetrokken tot een jongen maar wanneer jullie in een bed belanden is er geen klik. Omgaan met een teleurstelling als deze is natuurlijk verschrikkelijk vervelend, daarom zijn ook veel meiden bang voor intimiteit. Als je wel een klik hebt met hem op persoonlijk gebied, terwijl er seksueel niks van terecht komt, dan kun je hem het beste op de vriendenlijst zetten.

Niet goed genoeg

Niet alleen meiden hebben hier last van, ook jongens zijn bang om niet goed genoeg te zijn. Zij willen ons namelijk zoveel mogelijk plezieren en wij voelen ons soms onzeker in de slaapkamer. Het belangrijkste tijdens intimiteit is dan ook dat je elkaar waardeert en respecteert, je kunt het beste met elkaar praten als de onzekerheid blijft.

Lichaam

Als je eenmaal op het punt staat jezelf volledig bloot te geven dan hoort een jongen jou niet af te wijzen. Natuurlijk zijn we allemaal wel bang voor onze flubberkont of cellulitis plekken, maar dat hoort op dat moment toch echt bij jou. Als hij werkelijk geïnteresseerd is in je dan neemt hij alles voor lief, wees daarom ook niet bang. Mocht hij zich wel raar gaan gedragen dan is hij de moeite absoluut niet waard.

Vervelende momenten

Te maken krijgen met een vervelend moment wordt ook als reden genoemd om niet intiem te willen zijn. Want hoe verlegen word je wel niet als hij graag een standje wilt doen die jij absoluut niet ziet zitten. Probeer hier dan ook normaal op te reageren, dit help je over de angst heen. Maak er anders een grapje over als je er verlegen van wordt. Je kunt best zeggen dat je daar nou niet bepaald dol op bent. Laat het vooral niet het moment verpesten en probeer de sfeer er in te houden.