Volgend jaar kun je het wel vergeten om een wijntje of een biertje aan de bar te bestellen als je nog geen 18 jaar bent. Want zoals het er nu naar uitziet, wordt vanaf oktober 2014 de leeftijd voor alcoholverkoop opgeschroefd naar 18 jaar.

Als het aan minister Schippers ligt, gaat de maatregel om de minimumleeftijd voor alcoholverkoop te verhogen van 16 naar 18 jaar op 1 oktober 2014 in. Volgens Misset Horeca staat dit in een brief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan de Tweede Kamer. Enkele maanden geleden bepaalde de politiek al dat de leeftijd voor de verkoop van licht alcoholische dranken omhoog moest, maar het is nu voor het eerst dat er daadwerkelijk een datum wordt genoemd.

Het 25-pagina’s tellende voorstel bevat verschillende maatregelen, waarvan het verhogen van de leeftijd voor alcoholverkoop slechts één is. Het is nu echter afwachten hoe de Tweede Kamer gaat reageren op de brief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.