Heb jij je voorgenomen om die kilootjes van de feestdagen te verliezen en ben je op zoek naar ideeën voor gezonde tussendoortjes, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je namelijk 6 recepten voor smoothies die helpen bij het afvallen en daarbij een perfect tussendoortje zijn.

Bosvruchten smoothie

Benodigheden:

 • 1 kopje (bevroren) bosvruchten
 • 120 milliliter magere yoghurt of melk

Zo maak je het:
Bosvruchten zijn een bron van vezels en kunnen een goede bijdrage leveren op het gebied van gewichtsverlies. Het maken van een bosvruchten smoothie is daarbij helemaal niet ingewikkeld. Je hoeft alleen maar de bovenstaande ingrediënten in een blender te doen en deze goed door elkaar te mixen. Voor de variatie kan je in plaats van gewone yoghurt eventueel vanille yoghurt gebruiken en je zou er ook nog ijsklontjes aan toe kunnen voegen.

Perzik smoothie

Benodigdheden:

 • 225 milliliter magere melk
 • 1 kopje (bevroren) gesneden perzik
 • 2 theelepels lijnzaadolie

Zo maak je het:
Ben je een liefhebber van perziken en wil je graag gezond afvallen, dan is deze perzik smoothie echt wat voor jou. Dit is namelijk een perfect tussendoortje wanneer je zin hebt in iets zoets. Om deze smoothie te maken, mix je de melk en de gesneden stukjes perzik in een blender tot er een glad geheel ontstaat. Hierna voeg je de lijnzaadolie toe en meng je alles nog even goed door elkaar, om zo jezelf te trakteren op een lekker en gezond tussendoortje.

Citrus smoothie

Benodigdheden:

 • 225 milliliter magere melk of sojamelk
 • 180 milliliter (citroen) yoghurt
 • 1 gesneden sinasappel
 • 1 eetlepel lijnzaadolie
 • 6 ijsklontjes

Zo maak je het:
Toe aan een vitmaine C boost en een drankje dat helpt bij het afvallen? Dan is het zeker een idee om deze heerlijke citrus smoothie te maken. Hiervoor doe je alle ingrediënten, behalve de lijnzaadolie, voor ongeveer 1 minuut in een blender. Wanneer je dit hebt gedaan, voeg je vervolgens de eetlepel lijnzaadolie toe en meng je alles nog even goed door elkaar. Hierna hoef je het alleen nog in een glas te schenken en dan kun je genieten van een heerlijk zelfgemaakte citrus smoothie.

Ananas smoothie

Benodigdheden:

 • 225 milliliter magere melk
 • 1 kopje gesneden ananas
 • 1 eetlepel lijnzaadolie
 • 6 ijsklontjes

Zo maak je het:
Ik ben helemaal gek op ananas en als voor jou hetzelfde geldt, is het misschien een idee om deze ananas smoothie te maken. Je hoeft hiervoor niet veel te doen en het is niet alleen lekker, maar ook hartstikke gezond. Doe simpelweg de eerder genoemde ingrediënten in een blender, behalve de eetlepel lijzaadolie. Nadat je het tot een glad geheel hebt gemixt, kun je de lijnzaadolie toevoegen. Hierna hoef je het alleen nog even goed door elkaar mengen en zo verwen jij jezelf in een mum van tijd op een gezond tussendoortje met de heerlijke smaak van ananas.

Bananen amandel smoothie

Benodigdheden:

 • 1 (bevroren) gesneden banaan
 • 2 theelepels lijnzaad
 • 120 milliliter amandelmelk of magere yoghurt
 • 1 scheutje honing
 • 1/2 theelepel amandelextract
 • 1 eetlepel amandelboter (optioneel)

Zo maak je het:
Deze smoothie combineert de rijke smaak van amandelen met de vertrouwde smaak van banaan en kan ook zeker helpen bij het afvallen. Om deze te maken, hoef je alleen de bovenstaande ingrediënten in een blender tot een glad geheel te mixen. Ten slotte schenk je het in een glas en zo heb je binnen de kortste keren een lekker gezond tussendoortje gemaakt.

Vanille bosbessen smoothie

Benodigdheden:

 • 225 milliliter magere melk of sojamelk
 • 160 milliliter magere vanille yoghurt
 • 1 kopje verse bosbessen
 • 1 kopje bevroren bosbessen
 • 1 eetlepel lijnzaadolie

Zo maak je het:
Deze vanille bosbessen smoothie is niet alleen gezond maar ook erg lekker. Om de smoothie te maken, doe je alles behalve het lijnzaad in de blender en mix je de ingrediënten tot een glad geheel. Hierna kun je de lijnzaadolie toevoegen en meng je alles nog eens goed door elkaar. Tot slot schenk je de smoothie in een glas en genieten maar!