Als je net een relatie hebt, dan weet je waarschijnlijk niet zeker of je elkaar tijdens de aankomende feestdagen ziet. Het ligt vaak nog een beetje gevoelig om elkaar voor te stellen aan familie, om tradities te bespreken of vaste plannen te maken. Toch kun je met de onderstaande signalen alvast bepalen of hij wel van plan is om samen met jou de Kerst door te brengen.

Bespreken van tradities en activiteiten

Jij en je vriend zijn beiden gehecht aan familie en hierdoor is het vaak lastig om de eerste Kerst samen te organiseren. Daarom is het belangrijk hierover goed te praten. Het is namelijk heel normaal dat deze dagen in het teken staan van tradities en dat verandering hierin nogal lastig is. Het is wel een goed teken als hij praat over zijn herinneringen van voorgaande jaren. Als hij ook nog wil bespreken wat zijn activiteiten voor de aankomende periode zijn, dan weet je in ieder geval dat hij je wel bij zijn Kerst wil betrekken.

Hij vraagt naar die van jou

Een duidelijk signaal dat je kersverse vriend de Kerst samen wil doorbrengen is als hij praat over de planning. Als hij echt nieuwsgierig is naar wat jij precies op de feestdagen gaat doen, dan is zijn doel duidelijk. Hij is dan aan het kijken of jullie elkaar tussendoor nog kunnen ontmoeten. Zijn plannen worden afgestemd op jou, zodat jullie misschien wel iets romantisch kunnen doen.

Zijn ouders worden ingelicht

Wanneer je nieuwe vlam aan zijn ouders vraagt of je kunt mee-eten dan hoef je niet meer te twijfelen. Natuurlijk wil hij dan dat je de gezellige dagen met hem doorbrengt. Het is alleen de vraag of jij daar op dat moment wel klaar voor bent. Als je vriend een hele grote familie heeft, dan kan je maar beter niet verlegen zijn. Je kunt het ook van de andere kant bekijken, je hebt dan wel alvast met iedereen in een keer kennisgemaakt.

Hij vraagt of je vrij bent

Het is een beetje cliché, maar het is een goed teken als hij vraagt of je vrij bent met de Kerst. Als hij deze dagen niet met je wilt doorbrengen dan is hij hier ook niet in geïnteresseerd. Misschien zit jij wel helemaal vol gepland, maar dan heeft hij wel zijn best gedaan. Jullie kunnen natuurlijk ook een eigen kerstdag creëren, bijvoorbeeld in het weekend voor de feestdagen. Als je hiervoor inspiratie nodig hebt dan kun je kijken naar de artikelen date ideeën om in kerststemming te komen of leuke dates voor Kerst.

Jullie willen niet zonder elkaar

Misschien vinden jullie het allebei wel heel normaal dat jullie de aanstaande Kerst samen zijn. Nieuw koppel of niet, jij en je vriend willen deze dagen gewoon niet zonder elkaar zijn. Wees gerust, verliefd zijn is iets moois en dat vinden je familieleden vast ook. Ze zullen daarom niet zo moeilijk doen als er een persoon extra bij is. Het lijkt mij in ieder geval geweldig om alle personen die je lief hebt bij elkaar te zien.