Het is bijna Kerst, maar je hebt eigenlijk geen geld om deze feestelijke periode door te komen. Wees niet getreurd ook met iets minder kun je iets leuks aan een ander geven. Hieronder staan namelijk een aantal ideeën voor goedkope kerstcadeaus.

Koekjes bakken

Een smakelijke en goedkope oplossing is simpelweg je eigen gebakken koekjes als kerstcadeau geven. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor cupcakes die inmiddels erg populair zijn. Om de lekkernijen nog persoonlijker te maken kun je deze versieren met letters van glazuur.

Fotolijstje met tekst

Voor jongens is een fotolijstje met tekst misschien een beetje zoetsappig. Toch word je moeder of vriendin wel blij van dit goedkope, maar lieve kerstcadeautje. Kies een afbeelding waarop jullie samen staan en stop deze in een mooi lijstje. Op de achterkant kun je altijd nog een gedichtje schrijven of de herinneringen van het fotomoment opsommen.

Eigen couponboekje samenstellen

Als je super origineel wilt zijn kun je een eigen couponboekje samenstellen. Je maakt hiervoor een overzicht van activiteiten die niet veel geld kosten, zoals samen window shoppen of een make-up avondje houden. Je vriendin kan zo zelf bepalen wat jullie de volgende keer gaan doen als jullie afspreken.

Maak een samengestelde cd

Muziekliefhebbers gaan dit goedkope kerstcadeau vast geweldig vinden. Want wie wordt nou niet enthousiast van een samengestelde cd, die volstaat met je favoriete muziek? Op internet kun je ook nog een eigen albumcover maken of je kunt aan de slag gaan met knip en plakwerk.

Koop snoepgoed

Bijna iedereen is wel dol op snoepgoed, dus hiermee sla je eigenlijk nooit de plank mis. Verschillende snoepwinkels bieden een ruim assortiment van kerstlekkernijen die je in een leuke verpakking kunt geven. Natuurlijk kun je ook een eigen pakket samenstellen en een persoonlijk kaartje toevoegen.

Eigen kalender maken

Niet alleen de kerstdagen zijn om de hoek ook Oud en nieuw is onderweg. Daarom is het maken van een eigen kalender een leuk idee om als cadeau te geven tijdens de feestdagen. Naast het toevoegen van foto’s kun je op internet de hele vormgeving zo goed als zelf bepalen.

Kledingruil avond

Als je iets heel anders wilt, dan is misschien het organiseren van een kledingruil avond een idee. Dit is een leuke oplossing als je meerdere vriendinnen een apart en goedkoop kerstcadeau wilt geven. Je komt namelijk met ze allen samen en levert allemaal een bijdrage van kleding die je niet meer wilt dragen. Tijdens deze avond ruilt iedereen van spullen, is er veel gezelligheid en hebben jullie allemaal weer iets nieuws in de kast hangen. Je kunt het beste wel een thema afspreken, zoals zwart of rode kleding voor de feestdagen.