De feestelijke decembermaand is alweer begonnen en daarom beginnen de kerstkriebels te groeien. Natuurlijk wil je in deze periode iets leuks doen samen met je vriend of degene waar je een oogje op hebt. Daarom staan hieronder een aantal date ideeën om alvast in de kerststemming te komen.

Inzetten voor het goede doel

Niet iedereen vindt iets voor een goed doel doen belangrijk. Toch kun je hier niet alleen een ander blij mee maken, maar jezelf en je date ook. Jullie kunnen samen iets betekenen voor de samenleving en met een goed gevoel de feestdagen doorkomen.

Kerstfilms kijken

Het is misschien een beetje cliché, maar samen naar een aantal kerstfilms kijken is erg knus. Kruip lekker met zijn tweeën onder een dekentje op de bank en drink een warme kop thee of chocolademelk. Je kunt natuurlijk ook iets te knabbelen op tafel zetten om de kerststemming compleet te maken.

Muziek luisteren

Als je dan toch al samen binnen bent, dan kun je ook muziek gaan luisteren. Er zijn namelijk ontzettend veel bekende kerstliedjes die de gezellige en romantische sfeer oproepen. Kies de leukste nummers uit en geniet van de kerststemming.

Samen koken en proeven

De kerstdagen zorgen vaak voor een hoop stress op kookgebied. Want wat moet je nou maken voor het familiediner? Met het samen koken en proeven idee kun je elkaars smaken en kunsten leren kennen en zo ook alvast het perfecte menu voor de gasten creëren.

Window shoppen

Ga samen met je date naar jullie favoriete stad en bekijk samen de mooie etalages die vol hangen met winterwonderen en kerstsferen. Window shoppen is niet alleen heel gezellig, het scheelt je ook nog eens een hoop geld.

Eigen kerstkaart maken

Een eigen kerstkaart maken is een date idee voor creatievelingen. Je kunt samen met knip en plakwerk aan de gang of het internet gebruiken. Zorg in ieder geval voor een leuke foto van jullie samen, dit maakt het kaartje nog persoonlijker.

Andere ideeën

Als je nog meer date ideeën wilt om in de kerststemming te komen, dan kun je ook eens kijken naar het artikel leuke dates voor kerst.