Het kan erg leuk zijn om te daten, maar helaas is dit net als bij veel dingen in het leven niet altijd het geval. Zo kan het best voorkomen, dat het een avond is vol ongemakkelijke stiltes en momenten. Daarom lees je hier het antwoord op de vraag, hoe overleef ik een slechte date?

Blijf respectvol

Ondanks dat hij niet is wat je had verwacht, is het belangrijk om wel respectvol tegenover je date te blijven. Maak op een beleefde manier duidelijk dat je geen interesse hebt in een tweede date. Om de pijn nog wat te verzachten kun je voorstellen om gewoon vrienden te blijven. Dit moet je natuurlijk alleen maar doen als jij daar oprecht geïnteresseerd in bent, want het is wel de bedoeling dat je eerlijk blijft.

Maak er het beste van

Een slechte date kom je het snelst door, wanneer je er het beste van maakt. Laat het feit dat er geen klik is tussen jullie twee, jou er niet van weerhouden om plezier te hebben. Nu jullie toch in dat restaurant zijn, zou het namelijk zonde zijn om niet van het eten te genieten. Kortom, een slechte date hoeft alleen jouw avond te verpesten als jij dat toestaat.

Beëindig de date

Merk je al snel dat het niets wordt en zie je het nut er niet van in om nog langer te blijven, dan kun je de date het beste beëindigen. Natuurlijk kan dit erg vervelend zijn, je wilt tenslotte niet onbeschoft overkomen. Het beste is om beleefd en eerlijk te vertellen dat jij je wat ongemakkelijk voelt en liever een einde maakt aan de date. Durf je dit echter niet, dan staan in dit artikel nog een aantal manieren over hoe je een date kunt beëindigen.

Oordeel niet te snel

Een date wordt natuurlijk niks, als jij na de eerste minuten al gelijk een oordeel klaar heb over de ander. Vergeet niet dat hij ook zenuwachtig kan zijn en dat hij zich daarom wat raar gedraagt. Probeer eerst een gesprek te houden met je date, voordat je besluit dat het niets gaat worden. Doe je dit niet, dan loop je misschien wel wat moois mis en dat wil je natuurlijk niet hebben.

Begin opnieuw

Zoals eerder genoemd, kunnen de zenuwen een date aardig verpesten. Het is daarom ook geen slecht idee, om na een paar momenten van ongemakkelijke stilte, te vragen of jullie opnieuw kunnen beginnen. Vergeet wat er daarvoor is gezegd en geef elkaar een tweede kans. Vaak zorgt dit voor een erg lachwekkende situatie, iets wat je ook als een soort ijsbreker kunt beschouwen en wie weet verandert die slechte date daarna wel in een mooi sprookje!

Blijf positief

Ten slotte is het erg belangrijk om positief te blijven. Deze date was dan misschien een ramp, maar dit betekent nog niet het einde van de wereld. Bekijk het zo, er zullen nog genoeg andere jongens voorbij komen en nu ben je weer een ervaring rijker. Daarbij heb je nu ook weer een verhaal om jouw vriendinnen te vertellen. Ofwel, genoeg redenen om niet met een positieve blik terug te kijken naar jouw slechte date.