In ons kikkerlandje woedt een heftige discussie over het dragen van leggings. Toch zijn ze bij veel dames erg geliefd omdat ze simpel en gemakkelijk te combineren zijn. Het probleem is alleen dat sommige niet goed weten hoe ze deze het beste kunnen dragen.

Een legging kan natuurlijk net een extraatje geven aan je outfit bijvoorbeeld bij een mooie jurk, maar deze ook zwaar verpesten wanneer het als broek wordt gedragen. Er is zelfs een Facebook opgericht tegen het dragen van een driekwart witte legging, dus zijn ze eigenlijk wel zo geliefd? Daarom vraag ik me af of het dragen van leggings nou een modeflater is of niet?

Of je het gelooft of niet, leggings zijn helemaal hot dit najaar en dan vooral die met een printje. De benen worden een blikvanger door leggings met studs, pailletten, landschappen of bonte kleuren. En dit blijft voorlopig ook wel zo, tenminste als we mode-ontwerpster Joline Jolink moeten geloven. Zij beweert namelijk dat de Nederlandse vrouw en de legging al jarenlang een mega-match zijn. Volgens haar is deze stoer en comfortabel en past het bij de stijl van de Nederlandse dames. Stylist Philip de Liever is het hier volledig mee eens en gelooft dat de vrouw hem altijd blijft dragen of ze nou uit het modebeeld zijn of niet. Al ligt het volgens hem niet meer in de winkel, dan kopen we ze wel op de markt. Volgens de experts is de legging geen modeflater zolang je deze op de juiste manier combineert.

Tips voor het dragen

Bij het dragen van een legging moet je wel op letten dat het kledingstuk van kwaliteit is en bij je stijl past. Daarnaast is het volgens de stylisten echt een flater om je billen te showen en dit als een broek te dragen. Alleen modellen zonder rondingen kunnen het permitteren om een legging met slechts een korte blouse of T-shirt te dragen. Draag ook vooral geen legging die past bij je huidskleur. Het doet niet veel goeds voor je uiterlijk om een witte legging te combineren als je een spierwitte huid hebt. Let er ook op dat je legging niet gaat knellen, dit is niet echt comfortabel voor je heup en zorgt voor lelijke strepen.

Slecht voor je lichaam

Toch is er een absolute keerzijde aan het dragen van een legging en dat heeft niets met een modeflater te maken. Het is volgens fysiotherapeut Sammy Margo namelijk slecht voor je lichaam, dat liet zij aan de Daily Mail weten. Een legging zorgt door zijn strakke omvang voor het inhouden en ondersteunen van de benen, billen en buikspieren. De spieren worden lui omdat ze kunnen ontspannen, dit kan uiteindelijk gaan zorgen voor flubberbillen en een hangend buikje.

Modeflater of niet?

Over het algemeen is het dragen van een legging geen modeflater mits deze op de juiste manier wordt gedragen. Als we de deskundigen moeten geloven blijven ze ook nog lang in het Nederlandse modebeeld. Het is natuurlijk een persoonlijke smaak, want dragen waar jij je prettig invoelt, is het allerbelangrijkst.