Nu dat de dagen steeds korter worden laat de winter niet lang meer op zich wachten. Daarom is het de hoogste tijd om jou op de hoogte te stellen van de make-up trends voor winter 2012-2013, zodat jij ook komend seizoen mooi opgemaakt de deur uit kan.

Alternatieve smokey eyes


Deze alternatieve smokey eyes waren een kleurrijke nieuwe verschijning gedurende de modeshows. Bij onder andere Roberto Cavalli werden grijs- en zwarttinten vervangen door opvallendere kleuren. Een ding kan ik je garanderen, met zulke ogen zul je niet onopgemerkt aan iemand voorbij gaan.

Glamorous gothic


Van alle make-up trends voor winter 2012-2013 was de glamorous gothiclook vrijwel het meest populair op de catwalk. Donker gestifte lippen en zwaar opgemaakte ogen stalen onder andere bij Gucci en Marc Jacobs de show. Dit zorgde bij de modellen voor een erg edgy uitstraling en deze stijl is dan ook bedoeld voor meiden met veel lef.

Overdreven en opvallende eyeliner


Iets anders dat eruit sprong tijdens de modeshows, was de overdreven en opvallende eyeliner. Dit is dan ook een trend waar je echt niet omheen kan. Wel kun je deze look op verschillende manieren creëren. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een felgekleurde eyeliner, maar kun je ook kiezen door een dikke lijn die wat uitloopt.

Gewaagde wenkbrauwen


Wacht nog maar even met epileren, want komend seizoen draait het om grote en opvallende wenkbrauwen. Deze make-up trend voor winter 2012-2013 was onder andere terug te zien tijdens de show van Chanel, waar kraaltjes en pailletten zorgden voor wel erg gewaagde wenkbrauwen. Vind je dit wat overdreven, dan kun je ook gewoon wat wenkbrauwpotlood en poeder gebruiken om deze look na te bootsen.

Rode lippen


Vorig jaar waren rode lippen al erg hip en voor komend seizoen geldt hetzelfde. Er mag deze keer gevarieerd worden tussen verschillende roodtinten. Zo kun je kiezen voor felrode lippen zoals te zien was tijdens de modeshow van Marc by Marc Jacobs, maar kun je ook gaan voor bordeaux gekleurde lippenstift.

Roze wangen


Spreekt de glamorous gothiclook jou niet echt aan en heb je liever wat meer kleur op jouw gezicht, dan bevalt deze make-up trend voor winter 2012-2013 je misschien beter. Met roze wangen mag je het komende seizoen namelijk ook zeker gezien worden.

Naturel


De naturel look van afgelopen zomer is duidelijk overgewaaid naar deze winter, want op de catwalk kwam deze weer veel voorbij. Dit is een mooi alternatief voor als je niet zo van felle kleuren houdt, maar vergis je echter niet. Voor een mooie naturel look heb je vaak toch nog aardig wat make-up nodig.

Foto’s via Style