Ik wilde wat meer bewegen in me vrije tijd, en dan vooral op conditie gebied. Daarom had ik me na een lange tijd stilzitten samen met een vriendin aangemeld bij de sportschool. Hier ben ik in aanraking gekomen met mijn favoriete sport: Xco.

Het idee van fitnissen op apparaten zag ik niet zo zitten, te saai en het resultaat duurt mij te lang. Hierdoor ben ik mijn pijlen gaan richten op de groeplessen. Het meisje van de receptie adviseerde de nieuwste trend op sportgebied: Xco. Een training voor je gehele lichaam op de nieuwste clubnummers. Daar werd ik direct enthousiast van.

Werkt het?

Natuurlijk had ik wel wat twijfels over de werking en over het idee van bewegen met een buis waarin grind zit. Maar na een half jaar actief lessen, is mijn conditie stukken beter en zijn er ook een aantal kilo’s af. Niet alleen voor je conditie is deze sport goed, mijn lachspieren zijn ook volledig getraind tijdens elke les. De bewegingen die je maakt laten je af en toe denken alsof je in een foute videoclip zit zoals I’m sexy and I know it.

Kortom, ik raad jullie aan om het voor de grap in ieder geval eens te proberen. Voor mij is het de ultieme ontdekking. Lachen terwijl je sport, wie wilt dat nou niet?