Je bent al een tijdje aan het daten met een hele leuke jongen, maar nu wil je weten of hij wel vriendjes waardig is. Om je bij deze vraag te helpen staan hieronder 6 signalen die aangeven of hij potentie heeft om je nieuwe vriend te worden.

Toekomst

Een van de eerste signalen om te zien of hij je nieuwe vriend wordt is het tellen van al die keren dat hij zijn toekomstplannen met jou deelde. Als hij goed bezig is met school of werk, dan weet je dat hij zijn doelen probeert na te streven. Als een jongen zijn toekomst niet serieus neemt, kun je jezelf beter afvragen of hij waarde hecht aan een lange relatie. Je wilt natuurlijk geen vriendje die alleen maar op de bank hangt en afhankelijk is van jou.

Respect

Kijk goed naar hoe hij omgaat met zijn familieleden, dit laat namelijk zien of hij respect heeft voor zijn naasten. Als jij van plan bent om een relatie aan te gaan kun je op deze manier al zien hoe hij jou gaat behandelen. Ook kun je letten op zijn gedrag wanneer hij bij zijn vrienden in de buurt is. Het is vaak een slecht teken als hij normaal gesproken heel lief is, maar op het moment dat zijn maatjes in de buurt zijn ineens geen interesse in je heeft.

Keuzes

Als je serieus nadenkt over jullie toekomstige relatie dan is het verstandig te weten hoe hij zijn keuzes maakt. Er hoort wel een belletje te rinkelen wanneer hij voor de keuze op de menukaart zijn vrienden moet bellen. Ook wanneer hij alleen maar bezig is met zijn vriendengroep is hij duidelijk nog niet in staat om op eigen benen te staan.

Luisteren

Om er achter te komen of die leuke jongen je nieuwe vriendje wordt kun je hem stiekem ook een beetje testen. Vraag hem bijvoorbeeld maar eens wat je favoriete kleur is en hoeveel vriendinnen je hebt. Tenminste, als jij dit hem hebt verteld natuurlijk. Als hij normaal kan antwoorden op die vragen weet je dat hij naar je luistert en geïnteresseerd is.

Persoonlijkheid

Hoe knap een jongen ook kan zijn, persoonlijkheid is toch ook belangrijk. Het is verschrikkelijk als die knapperd achteraf heel saai blijkt te zijn en jullie niks gemeen hebben. Geef hem wel een kans om even los te komen in het begin, maar als hij echt geen humor heeft kun je beter stoppen.

Vrije tijd

Denk ook eens aan de hoeveelheid tijd dat jullie samen zijn. Je moet natuurlijk niet verstikt worden in een relatie door constant op elkaars lip te zitten, maar je wilt ook niet telkens afgebeld worden. Wanneer hij in zijn drukke schema tijd voor je vrij maakt dan is dit natuurlijk erg positief.