Een eerste date kan erg zenuwslopend zijn, waardoor je soms praat over dingen die je beter voor jezelf kunt houden. Welke onderwerpen dan ook tijdens de eerste date taboe zijn lees je hier.

Geld

Probeer tijdens de eerste date niet te beginnen over geld. Als jij wilt pronken, doe dit dan door een subtiele actie, zoals het betalen voor zijn koffie. Zaken als geld kunnen erg gevoelig liggen en een date daardoor erg ongemakkelijk maken. Daarbij is het de bedoeling dat je met elkaar gaat om de liefde, niet om het geld.

Roddels

Natuurlijk kan het heel leuk zijn om te vertellen over jouw vrienden en vriendinnen, maar pas op dat je niet gaat roddelen. Roddelen wordt door vrijwel iedereen gezien als een slechte gewoonte en daarbij kan het de indruk geven dat jouw eigen leven niet interessant genoeg is. Als je bepaalde dingen wilt delen, zorg dan dat het feiten zijn en ga er niet te lang over door. Je wilt dat hij je leuk vindt, niet saai.

Religies

Als jij het belangrijk vindt om te weten wat zijn religie is, probeer hier dan achter te komen voordat je gaat daten. Het is in ieder geval slim om hier niet over te beginnen tijdens de eerste date. Het zorgt vaak voor discussies en er is de kans dat hij een betoog gaat houden over zijn religie. Zo maakte ik een keer een jongen mee, die maar bleef zeggen dat ik een Bijbel moest gaan lezen. Nou je snapt het al, met hem heb ik daarna nooit meer wat afgesproken.

Alleen jij

Niets is vervelender dan iemand die alleen over zichzelf kan praten en zeker bij de eerste date is dit niet verstandig. Natuurlijk wil je elkaar leren kennen, maar dit lukt niet als jij alleen maar over jezelf verteld. Probeer het gesprek van twee kanten te laten komen en stel zelf ook vragen. Het leukste is natuurlijk om iets te vinden waarin jullie beiden geïnteresseerd zijn, zodat jullie hier samen over kunnen praten.

Genante gewoontes

Het is het belangrijk dat je laat zien wie jij bent, maar het vertellen over genante gewoontes kun je beter achterwegen laten. Een goede indruk maken is tijdens de eerste date erg belangrijk en dat doe je niet door te vertellen over jouw zangsessies die je houdt tijdens het douchen.

Je ex

Tijdens een eerste date moet je echt niet over je ex beginnen. Dit klinkt misschien logisch, maar toch is het een fout die vaak wordt begaan. Vaak wil je vertelen hoe veel leuker die persoon is dan je ex of wil je laten zien dat je niet altijd single bent geweest. Hoe je het ook brengt, jouw date zal het niet leuk vinden. Als jij zoveel over je ex praat, lijkt het namelijk alsof je nog niet over hem heen bent en dit maakt geen goede indruk.

Seks

Natuurlijk is het, als jullie elkaar echt helemaal zien zitten, verleidelijk om over seks te beginnen. Dit is niet erg, probeer er alleen niet te diep op in te gaan. Hoe ongemakkelijk zou jij je voelen als hij opeens vraagt of je het oraal doet? Juist, erg ongemakkelijk en dat geldt andersom waarschijnlijk ook.

Toekomstplannen

Met deze toekomstplannen bedoel ik plannen als kinderen en trouwen. Hoewel sommigen al op jonge leeftijd hun hele toekomst hebben uitgepland, is dit niet bij iedereen het geval. Begin op de eerste date niet over de baby die jij later wilt of de wens om te trouwen. Er is een grote kans dat je hem hiermee afschrikt. Jij zou het ook raar vinden als hij met een lijst babynamen komt voor de dochter die hij ooit wil hebben, nietwaar?