We kennen het allemaal, van die momenten waarop je helemaal niets wilt doen. Helaas is er meestal veel wat gedaan moet worden en leidt uitstel vaak tot afstel. Om jou te helpen zijn hier een paar tips tegen die eeuwigdurende luiheid.

Niet op sluimerstand

Je kent het wel, die leuke sluimerstand van jouw wekker. Een van de manieren om te stoppen met lui zijn, is door jouw wekker niet op sluimerstand te zetten. Je bent namelijk veel productiever en alerter, wanneer je gelijk jouw bed uit komt.

Maak een to-do lijstje

Het klinkt misschien suf, maar het maken van een to-do lijstje kan echt helpen. Dit komt omdat het dan duidelijk is wat er gedaan moet worden, voordat je tijd hebt om te luieren. Het af kunnen vinken van het lijstje geeft een super fijn gevoel en in plaats van te lui zijn, rust je daarna terecht uit!

Minder op sociale netwerken

Een grote oorzaak van luiheid en uitstelgedrag is de verleiding van sociale netwerken. Even snel kijken op Twitter of Facebook, brengt je vaak zo een halfuurtje verder. Zet de notificaties uit en probeer jezelf minder op sociale netwerken te begeven. Ik weet dat het moeilijk is, maar als jij echt iets af moet maken, gaat dit veel beter door niet om de vijf minuten Facebook meldingen binnen te krijgen.

Doe simpele activiteiten

Soms zijn er van die dagen, waarop je echt geen zin hebt om actief bezig te zijn. Dit is niet erg, maar het betekent niet dat je helemaal niks kan ondernemen. Het doen van simpele activiteiten hoeft niet vermoeiend te zijn. Ga bijvoorbeeld een klein rondje wandelen in de buurt. De frisse lucht zal je goed doen en zo kan niemand zeggen dat jij die hele dag niks gedaan hebt.

Maak tijd voor rust

Vermoeidheid is vaak een van de redenen waarom we lui zijn. Je hebt al zoveel gedaan en wilt gewoon even kunnen relaxen. Dit is natuurlijk niet erg handig, als er nog van alles moet gebeuren. Om deze reden is het belangrijk om op een bepaald moment tijd te maken voor rust. Stem jouw taken en rustmomenten goed op elkaar af. Op deze manier heb jij tussen alle klusjes door geen reden meer om te gaan luieren.

Foto via Weheartit