Hoe loslippig ben jij eigenlijk op Facebook? Ben jij het type dat iedereen zijn foto leuk vindt of haar profiel de hele dag aanpast? Als dat zo is, dan is het verstandig om dit artikel over wat je beter niet op Facebook kunt plaatsen door te nemen.

Sociale media is vooral gericht op gezelligheid en het onderhouden van contact. Toch is het erg verstandig om na te denken over wat je op het web plaatst. Berichten op internet verdwijnen niet snel en gaan je vaak achtervolgen. Dit kan je vermijden door jezelf en je Facebook te beschermen. Vergeet niet dat je zogenaamde vrienden altijd nog foto’s kunnen maken van je updates en die vergaan nooit.

Relaties

Zet bijvoorbeeld nooit liedjes, statussen of afbeeldingen op Facebook die gericht zijn op je ex. Hierdoor zie jij er boos en zielig uit en sta je eigenlijk voor schut. Zet nooit openlijk op je profiel dat je last hebt van relatieproblemen, want hier ga je echt spijt van krijgen. Het kan later altijd tegen je worden gebruikt. Voor ruzies met vrienden geldt dat natuurlijk ook.

Vakantie

Het is hartstikke leuk om iedereen te melden dat je op vakantie gaat. Maar ook al is je profiel privé, je persoonlijke informatie kan overal terecht komen. Het is natuurlijk niet zo fijn als je terugkomt en er staat niets meer in je huis. Wacht dan maar even met het plaatsen van vakantiekiekjes en informatie.

Nieuws

Geweldig! Je beste vriendin heeft super leuk nieuws! Ze heeft een nieuwe relatie en ze heeft het als eerste aan jou verteld. Het is natuurlijk heel verleidelijk om het gelijk op Facebook te knallen, maar laat haar toch maar zelf het nieuws brengen. Vindt ze vast leuker.

Familie

Het plaatsen van persoonlijke informatie over je broertjes of zusjes is al helemaal een afrader! Zet nooit hun gehele naam met foto’s online of informatie waar zij op school zitten. Mensen met slechte bedoelingen zullen altijd op internet op zoek zijn naar dit soort informatie.

Telefoonnummer

Zet niet je telefoonnummer op je profiel. De helft van je Facebook vrienden zou je nooit je telefoonnummer geven. Laat staan dat je het dan openbaar moet verkondigen.

Baan

Heb je net een nieuwe baan? Goed zo! Stuur al je vrienden een sms met het nieuws! Maar zet het nooit op Facebook. Je wilt toch niet dat je oude baas of collega’s roet in het eten gooien?

Foto’s

Zet nooit half naakte of dronken foto’s online. Je moet maar zo denken: als je het niet aan je moeder wilt laten zien, zet het dan ook niet openbaar.