Dinsdag ben ik voor Meidenblog naar de perspresentatie van Dolce Luna geweest. Tijdens dit evenement kreeg ik een kijkje in de wereld van sieradenontwerpster Daniëlle Jong en haar nieuwe collectie.

Het evenement

Toen ik aankwam op de Herengracht in Amsterdam stond de deur van de locatie op een kiertje, het was daarom even gokken of ik wel op het juiste adres was. Bij binnenkomst werd ik erg leuk ontvangen door twee meiden en mocht ik daarna binnentreden in de schatkamer van Dolce Luna. De ruimte gaf mij een tijdloos gevoel omdat het heel warm was ingericht en er een fijne sfeer was. Vervolgens werd ik rondgeleid door de showroom waarin de collectie van Dolce Luna op mooie tafeltjes, sieradenkistjes en vitrines werd gepresenteerd. Ik kwam er zo ook achter dat zij naast sieraden ook beautyproducten, ansichtkaarten, schriftjes en notitieboekjes ontwerpen.

Tijdens de rondleiding kreeg ik veel informatie over de sieraden en de betekenissen. Ik kreeg verschillende sieraden te zien die een eigen thema hadden, maar het echte hoofdthema werd mij niet echt duidelijk. De showroom was naar mijn mening nogal klein omdat de collectie uit ongeveer 200 sieraden bestond. Toch hadden zij met de mooie indeling van de ruimte een mooie perspresentatie neergezet.

De sieraden

De lijn van Dolce Luna bestaat uit een silver en een bijoux collectie, de sieraden hebben allemaal een persoonlijk verhaal. Symbolen als kwastjes, bloemen en sleutels zie je veel langs komen in de collectie. Na een persoonlijk gesprek met de ontwerpster kwam ik er achter dat zij zich heeft laten inspireren door haar opa en oma en dol is op poëzie en handgeschreven teksten. Ze liet mij ook haar moodboards en verzamelde ansichtkaarten zien, hier haalt zij veel inspiratie vandaan.

De goodiebag

Na afloop van het evenement, kreeg ik nog een goodiebag mee. In de tas zaten erg leuke spulletjes zoals een notitieboekje, schrift, ansichtkaarten, bodylotion en een mooie ketting.