Zijn zij nou verwend of zijn wij echt zo vervelend? Toch lijkt het wel alsof sommige jongens nooit tevreden zijn. Daarom vind je hieronder tips die jou helpen een goede vriendin te zijn, zodat hij niet hoeft te klagen.

Geef hem complimentjes

Wij vinden het heerlijk om complimentjes te krijgen. Wanneer jouw vriend zegt dat je er prachtig uitziet, geeft dit je meer zelfvertrouwen. Soms vergeten wij dat jongens ook gevoelens hebben. Ja, natuurlijk vind je hem grappig en geeft hij je een warm gevoel van binnen. Waarschijnlijk weet hij dit ook, maar hij vindt het fijn om dit soms te horen. Laat hem af en toe eens weten waarom je hem zo leuk vindt, dit doet zijn zelfvertrouwen ook goed.

Geef hem ruimte

Iedereen heeft wel eens een momentje voor zichzelf nodig. Natuurlijk wil je hem zoveel mogelijk zien en is het leuk om samen wat te doen. Houdt er alleen rekening mee dat hij ook ruimte nodig heeft om bijvoorbeeld te voetballen met zijn vrienden. Wat jij leuk vind om te doen vindt hij misschien niks en andersom, jullie hoeven niet altijd samen te zijn. Daarbij hebben jullie elkaar veel meer te vertellen als jullie niet de hele tijd samen zijn.

Wees romantisch, maar niet hopeloos

Het kan heel leuk zijn om romantisch te zijn. Je moet er alleen opletten dat er geschikte en ongeschikte momenten zijn om dit te doen. Het is leuk zijn hand vast te houden, maar niet waar zijn vrienden bij zijn. Niemand vindt het fijn om te zien hoe twee mensen de hele tijd met elkaar bezig zijn. Wees voorzichtig met het zeggen van lieve woorden en het maken van romantische gebaren. Onthoud, dingen die te vaak gezegd of gedaan worden zullen snel hun charmes verliezen.

Laat zien dat je hem vertrouwt

Geen enkele jongen zit te wachten op een vriendin die alles controleert. Jij bent zijn vriendin, geen detective. Laat merken dat je hem vertrouwt en stel niet te veel vragen. Misschien ben je wel heel nieuwsgierig, maar het stellen van teveel vragen geeft de indruk dat je onzeker bent. Mannen houden hier totaal niet van. Geef hem zelf de kans om te vertellen hoe zijn dag was. Er is een grote kans dat hij jou zonder moeite alles vertelt.

Zeg wat je denkt en wat je meent

Zeggen dat er niets aan de hand is, terwijl jij je ergens druk om maakt. Hierop volgt vaak een discussie. Hij denkt dat alles goed is, terwijl jij wacht tot hij verder vraagt naar het probleem. Dit werkt natuurlijk niet. Mannen houden van duidelijkheid en vinden het aantrekkelijk als een vrouw voor zichzelf opkomt. Maak hem duidelijk wat jij denkt, dit zal hij meer waarderen dan een onduidelijk antwoord dat leidt tot misverstanden.

Stop met zeuren

Af en toe een keer zeuren mag natuurlijk wel. Hij is ook niet perfect en soms kan het geen kwaad hem te laten merken dat je iets niet bevalt. Probeer hier alleen geen gewoonte van te maken, je bent tenslotte zijn moeder niet.

Probeer hem niet te veranderen

Je bent verliefd geworden op zijn lach en geweldige charmes. Nu zijn jullie langer samen en ontdek je dat hij ook minder leuke eigenschappen heeft. Dit is heel normaal. Jij hebt ook eigenschappen die hem minder bevallen. Het beste is om dit gewoon te accepteren. Als hij jou zou proberen te veranderen in iemand die je niet bent, zou jij dit niet leuk vinden en hetzelfde geldt andersom ook.