Gisterenavond zijn 2 meisjes gewond geraakt na het drinken van een beker ranja. In de bekertjes zat naast de ranja namelijk ook vaatwasmiddel.

Woensdagvond op het ROC Tilburg een introductieavond plaats voor de eerstejaars. Op een tafel stonden zo’n 20 bekers ranja klaar. Toen 2 meisjes van 16 hiervan dronken raakten ze gewond. Beide meisjes liepen ernstige brandwonden in hun keel op en werden naar het ziekenhuis gebracht. Een woordvoerder van de politie heeft op Radio 1 laten weten dat de toestand van één van hen stabiel is.

Veder meldde de politie dat de bijtende stof in het drinken vaatwasmiddel is geweest. In de keuken waar de limonade werd gemaakt stond ook een fles vaatwasmiddel. De politie onderzoekt nu of er per ongeluk een fout is gemaakt of dat het middel met opzet in het drinken is gedaan.