Ik vind het moeilijk om een specifiek ijsje aan te wijzen als mijn favoriet, daarom beperk ik me maar tot een soort, namelijk het waterijsje. Met als belangrijkste reden dat het doet waar het voor gemaakt is, het biedt namelijk een lekkere verfrissing wanneer het superwarm is.

Waterijsjes zijn er natuurlijk in vele soorten en maten, je hebt Raketjes, Festini’s, Supertwisters, Sprookjesijsjes en zo kan ik nog wel even doorgaan. Je kunt ze op een heleboel plekken kopen, natuurlijk gewoon bij de ijscoman, maar ook in de supermarkt of bij het benzinestation naast de snelweg. Over soorten en aanbod heb ik dan ook niet te klagen, dat is dus een makkelijke favoriet.

Maar omdat de keuze zo reuze is sta ik vaak wel te twijfelen voor het diepvriesschap in de supermarkt bij mij om de hoek en niet kort ook. Ik ben heel slecht in kiezen en vaak heb ik al een pak met waterijsjes in mijn mandje liggen, maar dan loop ik toch nog terug omdat me een andere toch net even lekkerder lijkt. Het is me zelfs een keer overkomen dat iemand tegen me zei sta je er nu nog steeds, zal ik je helpen. Dat werkt ook niet. Maar ik heb dus wel altijd mijn favoriete ijs in het vrieskastje bovenin mijn koelkast liggen. Wat er op het moment voor waterijs in ligt? De klassieker, namelijk het raketje.