Veel meiden worden tot over hun oren verliefd op vakantie. Op de reisleider, een lokal of een leuke jongen die, helaas, aan de andere kant van Nederland woont. Maar is het wel zo verstandig om verliefd te worden op vakantie? Kortom, is een vakantieliefde fijn of breekt dit alleen maar je hart?

Wel

Het land is romantisch, je voelt je fantastisch, je bent vrijgezel, de liefde hangt in de lucht, jij bent alleen met jouw ouders op vakantie en jij komt de perfecte jongen tegen. Deze Spaanse Pablo of Portugese surfdude is superknap, lief, grappig en doet jouw hartje sneller kloppen. Waarom zou je hem afwijzen? Je kunt een leuke tijd met hem hebben en hij kan jou overigens het land laten zien!

Wanneer je een leuke Nederlandse jongen tegen het lijft loopt, kunnen jullie samen de plaats ontdekken. De kans in dan trouwens ook groter dat de relatie thuis wordt voortgezet. En al wordt het niets, dan heb je toch 2 superleuke en romantische weken gehad? Die strandwandelingen midden in de nacht, samen cocktails drinken onder een palmboom, met zijn tweeën een Vespa huren, een pittoresk dorpje verkennen en samen een boottocht maken had je in Nederland waarschijnlijk niet kunnen doen! Gewoon lekker genieten dus. En wie weet houd je er een leuke vriend aan over!

Niet

Je bent met vriendinnen op vakantie en jullie hebben de grootste plannen gemaakt, maar dan kom je een superleuke jongen tegen tijdens het uitgaan. Je wilt het liefst heel de vakantie met hem doorbrengen, maar is dat nu wel zo verstandig? Jij en jouw vriendinnen hebben lang uitgekeken naar dit tripje en dan is het niet erg sociaal als je dan heel de vakantie op pad gaat met een jongen die je nauwelijks kent. Kies je toch voor die jongen? Dan moet je niet opkijken als jouw vriendinnen hier kwaad om worden. Als je maar met 1 vriendin op vakantie bent, kun je dit eigenlijk niet maken.

Bedenk je ook dat een vakantieliefde in veel gevallen een grote hartenbreker is. Die charmante Italiaan komt heus niet naar Nederland toe om jou te zien. En die knappe reisleider zal deze vakantie nog honderden andere leuke meisjes begeleiden. In de meest gunstige situatie woont jouw vakantieliefde in Nederland, maar dat is nog geen garantie tot succes. Terug in Nederland ziet alles er veel minder rooskleurig uit en dan kan hij behoorlijk tegenvallen!