Als het aan het CDA ligt, gaat de leeftijdsgrens van alcoholverkoop binnenkort omhoog. De partij wil de minimumleeftijd voor alcohol verhogen van 16 naar 18 jaar. Hiermee moet er een eind komen aan de minderjarige comazuipers.

Alleen jongeren boven de 18 jaar zouden eigenlijk wijn, bier en andere alcoholische dranken mogen kopen, vindt het CDA. “Tegenwoordig raken er 2 minderjarigen per dag in coma door drank,” vertelt lijsttrekker Sybrand van Haersma Buma in de Telegraaf. De wet is momenteel ook in tegenstrijd met de regels van ouders. “Ouders vragen mij om duidelijkheid, want nu proberen ze thuis streng te zijn, maar laat de overheid toe dat jongeren onder de achttien alcohol kopen,” aldus Buma.

Momenteel mogen jongeren van 16 jaar alleen lichte alcohol zoals bier en wijn kopen. Voor sterke drank, met meer dan 15 procent alcohol, geldt een minimum leeftijd van 18 jaar.