Ik heb een klein speurtochtje verricht naar de meest voorkomende make-up trends voor zomer 2012. Je bent zo helemaal op de hoogte over hoe je, jezelf moet opmaken om er helemaal hip bij te lopen.

De make-up trends voor zomer 2012 hebben vooral als doel om op te vallen. Zo zijn neontinten, glinsters en dikke eyeliner helemaal in. Als je houdt van minder make-up zit je ook oké, want een neutraal gezichtje kan ook helemaal komend seizoen.

Goud en zilver


Glimmende steentjes in je gezicht horen er helmaal bij. Ga voor een lipgloss met een goede dosis glinstertjes erin of kijk uit naar een zilveren of gouden kleur oogschaduw met flink wat glitters. Voor overdag kun je het misschien wat te enthousiast vinden, maar probeer het dan eens voor een stapavondje met vriendinnen!

Knallende ogen


Met knallende ogen zit je helemaal goed. Zorg voor een felle roze, groene of blauwe oogschaduw en je bent helemaal trendy deze zomer. Ook opvallende kleuren mascara en eyeliner zijn hot, maar kijk uit dat je in je enthousiasme niet alles met elkaar combineert. Tenminste als je er niet als een clowntje bij wilt lopen.

Kittige ogen


Lekker kittige ogen zijn ook een van de make-up trends voor zomer 2012. Teken een flinke zwarte lijn met eyeliner om je ogen en laat een streepje naar boven wijzen. Zo heb je binnen een handomdraai een sexy katachtige oogopslag. Leuk voor overdag en in de late uurtjes. Alleen zou ik met iets minder zwarte ogen naar school gaan dan naar de kroeg.

Felgekleurde lippen


Naast opvallende ogen zijn ook felgekleurde lippen het helemaal. Houd je van neontinten dan zit je goed. Want knalroze doet het perfect als lippenstift. Je kunt je lippen ook blauw kleuren als je daar van houdt. Als je niet zoveel hebt met de tinten die ik noemde, een klassieke rode mond kan ook nog steeds!

Naturel


Houd je vooral van een zo naturel mogelijke look en gebruik je het eigenlijk ook niet of alleen maar een beetje mascara? Dan hoef je, je niet druk te maken. Je hoeft niet mee te doen aan de glitters en felle kleurtjes op je ogen en lippen, want zo min mogelijk make-up is ook een van de belangrijkste make-up trends.

Volle wenkbrauwen


Dunne zijn uit en volle wenkbrauwen zijn in. Een beetje dik en donker. Heb je alleen maar smalle sprietjes boven je ogen en wil je graag wat bredere, dan kun je ze wat groter laten lijken door ze bij te tekenen met een donker wenkbrauwpotlood.

Poppen

Als we erbij willen horen over een maandje of 2 dan zullen we de look van poppen af moeten kijken. Met volumemascara, nepwimpers, roze lippen en wat roze blush kun je er heel gemakkelijk voor zorgen dat je een schattige popperige uitstraling krijgt. Dit is namelijk een heel belangrijke make-uptrend voor zomer 2012.

Foto’s via Style