Een nieuw seizoen betekent nieuwe trends. En deze zijn er niet alleen op het gebied van mode, maar ook van kapsels. Ik heb de leukste haartrends voor zomer 2012 voor jou op een rijtje gezet!

Vlechten Niet erg verrassend of origineel, maar vlechten zijn aankomend seizoen nog steeds hot. Zo liepen de modellen van Michael Kors en Valentino op het plankier met vlechten. De vlecht hoeft er niet piekfijn uit te zien. Sterker nog, rommelige en nonchalante vlechten zijn deze zomer juist helemaal de trend. Verder zijn ook visgraatvlechten, ingevlochten knotjes en draaivlechten nog steeds in.

Wetlook


De sportieve atletisch chique look is de modetrend van dit seizoen. Deze look is ook doorgetrokken naar de haartrends voor zomer 2012. Een coupe alsof je net door de regen hebt gewandeld of het zwembad uitkomt, is volgens Alexander Wang, Chanel en Marc Jacobs hot. Je hoeft geen kapster te zijn om mee te kunnen doen aan deze stijl. Doe een veeg gel of wax door je lokken en je hebt een wetlook.

Opgestoken


Opgestoken kapsels lijken maar niet uit het modebeeld te verdwijnen. Het is al jaren een trend, en ieder seizoen wordt er weer een nieuwe variant bedacht. Deze keer zijn opgestoken kapsels met haar accessoires in. Zo zagen we parels in het haar bij Chanel, tiara’s bij Louis Vuitton en prachtige haarsieraden bij Yves Saint Laurent.

Victory rolls


De jaren 50 victory rolls is bij uitstek de opvallendste haartrend van zomer 2012. Deze pin up coupe is geïntroduceerd door Miu Miu en ook Jean Paul Gaultier heeft de look overgenomen. Scarlett Johansson, Katy Perry, Diane Kruger en Gwen Stefan zijn ook al gespot met deze gewaagde lokken. Deze look kun je zelf creëren met een krultang, klipjes en een heleboel haarlak.

Golvend haar


Ook deze haartrend is voortgekomen uit een modetrend. Glans en glamour zijn namelijk hot deze zomer en ook het kapsel moet hier natuurlijk op afgestemd zijn. Daarom zijn volumineuze en golvende lokken helemaal hip. Op de catwalk van Chloé, D&G, DKNY en Anna Sui kwamen volle kapsels a la Kate Middleton en Olivia Palermo voorbij. Wil jij ook zo een glamerous kapsel? Krul je haar, kam het uit en spuit er een hoop haarlak in.

Paardenstaart


Haarprofessionals en designers raken maar niet uitgekeken op de paardenstaart. Hervé Léger, Ralph Lauren en Donna Karen stuurden ook afgelopen Fashion Week hun modellen weer de catwalk op met een staart. Naast de strakke paardenstaart, zijn ook aparte creaties met veel volume, accessoires en meerdere lagen trendy.

Scheidingen


Scheidingen blijven altijd een belangrijk onderdeel van de haartrends voor zomer 2012. Nadat vorig jaar de preppy schuine scheidingen modieus waren, zijn het aankomend seizoen vooral de middenscheidingen die we veel gaan zien. De look hoor je lekker nonchalant te dragen met los haar een strakke middenscheiding.

Foto’s via Style