Vanaf vanavond is te zien hoe Britt en Ymke een wereldreis gaan maken voor het nieuwe programma Britt & Ymke en het mysterie van… De realitysterren gaan in dit programma op zoek naar geheimen van de Majakalender.

In Britt & Ymke en het mysterie van… hebben de dames de opdracht gekregen om het mysterie van de Majakalender op te lossen. Britt en Ymke gaan op zoek naar de waarheid achter het verhaal dat de wereld in december 2012 zal vergaan. De meiden nemen ons mee op wereldreis en bezoeken landen als Mexico, Namibië en Ecuador. Daar ontdekken zij verschillende culturen en ondergaan ze merkwaardige rituelen.

Het duo maakt hilarische taferelen mee gedurende hun reis; van rennen voor overstromingen tot een volksdans doen op een plein. “Als ik bedenk wat ik in 8 weken heb gedaan, dan denk ik: ‘De gemiddelde OAD-reiziger doet het in zijn leven niet,” vertelt Britt aan TV Gids.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=uZYp13Y71qg[/pro-player]

Na het programma De Zomer van Britt & Ymke en de show die vanaf vanavond te zien is, houdt het nog niet op voor de dames. Zoals we namelijk van RTL 5 gewend zijn, hebben ze nog een programma voor de 2 meiden op de planning staan. Maar voordat het zover is kun je vanavond, dinsdag 24 april, op RTL 5 om 20.30 uur kijken naar Britt & Ymke en het mysterie van…