Drink jij ook liters cola, energiedrank en koffie zodat je wakker blijft op school of werk? Dan heb ik verontrustend nieuws. In Nieuw-Zeeland is een vrouw overleden door het drinken van te veel cola. Een overdosis cafeïne heeft haar een hartaanval bezorgd.

De 30-jarige Natasha Harris stierf in 2010 aan een hartaanval. Experts hebben bevestigd dat haar overmatige colagebruik een bijdrage heeft geleverd aan haar dood. De vrouw kreeg, door de hoeveelheid cola die zij dronk, dagelijks teveel cafeïne binnen. Een Patholoog heeft deze week bekend gemaakt dat de vrouw ook last had van hypokalemia. Dit kan hartritmische stoornissen veroorzaken. Het colagebruik is in combinatie met de ziekte, is de vrouw fataal geworden.

Verslaafd

De Nieuw-Zeelandse, die ook moeder was van 8 kinderen,  was in een ernstige mate verslaafd aan cola. Het eerste wat ze ’s morgens deed, was cola drinken. Ook voor het slapen gaan dronk ze een groot glas. Over de hele dag gerekend, dronk ze maar liefst 8 tot 10 liter. Zonder cola had de vrouw geen energie en was ze chagrijnig.

Zorgwekkend nieuws, ik ben namelijk verslaafd Red Bull. Gemiddeld drink ik ongeveer 1 a 2 blikjes per dag. Natuurlijk krijg ik niet zoveel cafeïne binnen als Natasha Harris, maar het is niet gezond. Stoppen gaat denk ik niet, want zonder Red Bull kom ik de dag niet door! Drink jij veel cafeïne?