Verliefd worden heb je natuurlijk niet in de hand. Maar wat nou als je erachter komt dat je verliefd ben op je beste vriend? Ik geef je tips hoe je daar het beste mee om kunt gaan.

Bedenk of je het echt wilt


Je hebt het vast wel eens bij één van je vriendinnen zien gebeuren, ze werd verliefd op een goede vriend. Toen bleek dat de relatie totaal niet werkte zagen ze elkaar nooit meer. Als je verliefd wordt op je beste vriend bedenk dan eerst of je het wel echt wilt. Als jullie een relatie krijgen die totaal niet goed uitwerkt, is het zonde van je vriendschap. Bedenk goed dat je misschien niet alles meer met hem kan bespreken en dat als je elkaar te vaak ziet, je misschien een beetje gek van elkaar kunt worden.

Is hij niet bezet


Als je verliefd bent op je beste vriend terwijl hij een relatie heeft met iemand anders, ga er dan niet voor. Door een liefdesverklaring kan hij goed in de problemen raken bij zijn vriendin. Als hij echt bij jou hoort, gaat het vroeg of laat toch wel uit tussen die twee.

Zoek uit of hij jou ook leuk vindt


Om uit te zoeken of hij jou ook leuk vindt, kun je een beetje met hem flirten. Raak hem bijvoorbeeld af en toe nonchalant aan en kijk hoe hij daarop reageert. Je kunt steeds een klein stapje verder gaan en kijken tot hoe ver hij het leuk vindt. Als hij je signalen geeft dat hij jou niet leuk vindt, ga er dan ook niet voor. Door te blijven proberen wordt jullie vriendschap er niet beter op.

Loop niet te hard van stapel


Als je erachter bent gekomen dat je beste vriend jou ook leuk vindt, loop dan niet te hard van stapel. Begin rustig met daten en leer elkaar opnieuw kennen. Als je te hard van stapel loopt kan de relatie gaan vervelen. Dat jullie al jaren beste vrienden zijn, betekend niet dat je alles van elkaar weet.

Ga er sportief mee om


Als de liefde tussen jou en je beste vriend toch niet zo ging als je hoopte, ga er dan sportief mee om. Blijf aardig tegen elkaar doen en ga zeker niet roddelen. Jullie zullen even een tijdje afstand moeten houden, maar de vriendschap hoeft niet te stoppen. Blijf bedenken hoe goede maatjes jullie waren voordat jullie verliefd werden.

Foto’s via Weheartit