De leukste tijden in je leven zijn altijd het snelst voorbij. Je studententijd is een van die tijden. Ik geef je tips om alles uit je studententijd te halen.

Ga op kamers


Natuurlijk heeft op kamers gaan nadelen, maar het is ook hartstikke leuk. De meeste kamers zijn in het centrum van de stad, vanaf daar kun je naar een kroeg lopen. Verder kun je leuke dingen doen met je huisgenoten en bemoeit niemand zich ermee hoe laat je thuis komt. Dit is de enige tijd in je leven dat je op kamers kunt wonen, dus geniet ervan.

Word lid van een studentenvereniging


Een studentenvereniging is de beste plek om nieuwe vrienden te maken. Zeker als je studeert in een stad waar je niemand kent is dit ideaal. Je kunt er ’s avonds eten en er is bijna altijd een feestje. Daarnaast is het goedkoop om er wat te gaan drinken.

Ga naar feesten


Feesten horen bij je studententijd. Niet alleen op vrijdag en zaterdag maar ook doordeweeks kun je uitgaan. Als er weinig leuks te doen is kun je ook zelf wat vrienden uitnodigen. Je bent heus niet de enige die de volgende dag niet hellemaal wakker bij college zit. Als je later een vaste baan hebt, kan dit niet meer.

Maak nieuwe vrienden


Nieuwe vrienden maken is leuk en handig. Als je mensen kent krijg je meer uitnodigen voor feestjes, ze kunnen je bijvoorbeeld ook helpen als je moet verhuizen. Onbekende zijn vrienden die je nog niet ontmoet hebt. Studentenvereniging zijn niet de enige plek waar je mensen kunt leren kennen. Nieuwe vrienden zijn overal, bijvoorbeeld in de kroeg bij je school, in de rij bij de supermarkt of op het station. Ga ook eens een keer alleen naar een kroeg, dan maak je het snelst nieuwe vrienden.

Reis door Nederland


Als je studeert krijg je een studenten OV chipkaart. Daarmee kun je reizen door heel Nederland. Doe dat ook! Je kunt bijvoorbeeld een trein instappen zonder te kijken waar die heen gaat of shoppen in steden waar je nog nooit bent geweest. Als je Nederland gezien hebt kun je ook heel goedkoop naar België. Voor €3,60 ben je al in Antwerpen!

Korting


Als student kun je bijna overal korting op krijgen, bijvoorbeeld bij elektronicawinkels, de kapper, de schoonheidsspecialisten, de zonnebank, de bioscoop, maar ook op eten bij een restaurant. Veel bedrijven hebben een bordje op de deur hangen als ze studentenkorting geven, maar je kunt het ook vaak ook op internet vinden.