Vanaf vanavond kun je het nieuwe tv-programma The Face volgen. In het programma moeten ervaren mannelijke en vrouwelijke modellen het tegen elkaar opnemen.

The Face, dat gepresenteerd wordt door Sylvie van der Vaart, bestaat uit 4 coaches die allemaal 5 modellen mogen kiezen. De vrouwelijke coaches Frederique van der Wal en Olcay Gulsen hebben de keus uit de vrouwelijke modellen. De mannelijke coaches Philip Riches en Mark Cox kiezen mannen voor hun team. In de eerste aflevering valt er van elk team 1 kandidaat af, zodat ze in de tweede aflevering met 16 modellen het huis in gaan.

Elke week wordt er zowel een man als vrouw geëlimineerd. De modellen krijgen echte opdrachten voor bijvoorbeeld castingen of catwalkshows. De coach helpt het model om de opdrachten binnen te halen. Met de opdrachten wordt geld verdiend voor het team. In de finale is er van elk team nog 1 kandidaat over. Het model dat als team het meeste geld heeft verdiend wint een internationaal modellencontract.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=fec2uciO2Qc[/pro-player]

Het lijkt mij een leuk programma met veel mode, beauty en drama. Ik denk dat het zeker de moeite waard is om te gaan kijken. The Face is vanaf vanavond, maandag 27 februari, elke week om 20.30 uur te zien op RTL 5.