Frenemies zijn vijanden die zich voordoen als vrienden. Maar hoe herken je een frenemy eigenlijk? Om deze vraag te beantwoorden vind je hier een aantal tips voor het spotten van een frenemy.

Tijdens mijn middelbare school tijd, heb ik genoeg vrienden gehad die mij achteraf een mes in m’n rug staken. Ik moet eerlijk zijn, soms was ik zelf ook zo. Ik deed wel eens alsof ik met iemand bevriend was, terwijl ik die persoon helemaal niet mocht.

Gelukkig is mijn middelbare school tijd is over, maar soms heb ik nog steeds het gevoel dat sommige vrienden niet echt mijn vrienden zijn. Het lijkt wel alsof je nooit over frenemies heen komt. Om dit toch te proberen staan hier 6 tips voor spotten van een frenemy.

De reacties

Stel je hebt een probleem en sommige vrienden willen je oprecht helpen. Een fremeny zal het probleem negeren en met een lach en zeggen dat je niet moet overdrijven. Kortom, jij voelt je hopeloos en laat het maar gaan.

De stijl

Het nieuwe jurkje van je vriendin lijkt exact op het jurkje wat je vorige week hebt gekocht. Jij hebt een nieuw haarkapsel en zij heeft het een paar dagen later ook. Het is niet erg, vriendinnen doen dat, maar als ze altijd zegt dat het haar veel beter staat, dan moet je toch gaan twijfelen over de echtheid van jullie vriendschap.

Voor altijd op het internet

Een tweet of een Facebook status update lijkt onschuldig, maar niet als je vriendin iets update wat de rest van de wereld niet hoeft te weten.

Mijn ogen zijn dicht!

Natuurlijk wil je dat de leukste foto’s van jullie samen op Facebook staan. Maar je frenemy zet er foto’s op waar jij er met je ogen dicht op staat, terwijl zij er met een perfecte lach opstaat.

Het feestje

Je frenemy geeft een feest en jullie praten erover dat de jongen waarop jij een oogje hebt ook komt. Uiteindelijk vergeet je frenemy je de uitnodiging te geven en praat er met jou over hoe leuk het wel niet was.

Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken

Je frenemy zal alleen echt geïnteresseerd zijn als het maar iets met haar te maken heeft. Het gaat uiteindelijk weer allemaal over haar.

Er zijn nog zoveel andere manieren om een slechte vriendin te herkennen, maar wat ik weet is dat je frenemy je altijd een minderwaardigheidsgevoel geeft. Denk eraan dat je dat niet verdient en vertrouwje echte vrienden die om jou geven.

Bekijk hier nog een fragment uit de film Mean Girls die kort de term Frenemies uitlegt:

[pro-player width=’560′ height=’340′ type=’video’]https://www.youtube.com/watch?v=MCtZNGsQwY8[/pro-player]

Herken je dit of ben jij zelf stiekem een frenemy?

Foto’s via weheartit.com