Die jongen achter de bar. Of die in de bus, die altijd tegelijk met jou instapt. Of die vriend van een kennis van je. Vaak is er wel iemand die je echt leuk vindt, maar hoe kom je met hem in contact? Deze 5 manieren helpen je om hem aan te spreken.

Zelfvertrouwen

Zorg ervoor dat je niet onzeker overkomt. Als je aarzelt, voelen mensen dat aan. Als je lekker in je vel zit en blij bent met jezelf, zullen anderen ook sneller vinden dat je er goed uitziet. Als je uitstraalt dat je gelukkig bent, zal dat aanstekelijk werken. Je wilt natuurlijk ook dat hij in een goede bui is als je hem aanspreekt! Het belangrijkste bij een zelfverzekerde uitstraling is je lach. Mensen zullen eerder met je praten als je lacht, omdat je vriendelijk en spontaan overkomt. Zo zul je zelf dus ook eerder aangesproken worden.

Hoe is hij?

Als het gaat om iemand die je al een beetje kent, dan weet je meestal wel of hij een vriendin heeft. Als het om iemand gaat die je helemaal niet kent, moet je eerst uit zien te vinden of hij al bezet is. Aan zijn gedrag kun je vaak al zien of hij nog vrijgezel is of niet. Let ook op of hij een ring of een kettinkje om heeft, of hij veel smsjes verstuurt en hoe hij omgaat met de mensen in zijn omgeving. Als je zijn naam weet, kun je ook makkelijk via Facebook of Hyves checken of hij een relatie heeft.

Flirt!

Als je zijn aandacht hebt, wees dan niet bang om met hem te flirten. Flirten is één van de leukste dingen om te doen en het is heel goed voor je zelfvertrouwen! Lach naar hem, raak hem af en toe aan maar ook weer niet te vaak en vergeet ook niet om af en toe je haar naar achter te gooien. Wat voor jou ook het beste werkt, gebruik het. Jongens vinden het leuk om het spelletje mee te spelen. Als hij naar je terugflirt, weet je zeker dat het de goede kant op gaat.

Eten en lachen

Jongens zijn gek op eten. Als je goed bent in het maken van cakejes of iets anders kleins, kun je het aan hem geven. Zo’n aanbod zal hij niet snel afslaan! Zorg er wel voor dat het echt iets lekkers is. Als je niet zo goed bent in de keuken, zorg er dan voor dat je hem laat lachen. Jongens vinden het belangrijk dat je humor hebt, dat ze met je kunnen lachen. Dus vertel hem een goed verhaal over iets grappigs dat je meegemaakt hebt of zeg iets grappigs over de plaats waar jullie op dat moment zijn. Samen ergens om lachen geeft een gevoel van verbondenheid, waardoor je ook makkelijker een gesprek kan beginnen.

Aanspreken

Als je moeite hebt met het beginnen van een gesprek, verzin dan een goede smoes. Zeg dat je voor een weddenschap een gesprek met hem aan moet gaan, of dat je hem voor een schoolopdracht iets wilt vragen. Ook kun je hem om hulp vragen, doe alsof je de weg niet weet en vraag hem hoe je bij die winkel, school of straat komt. Wees creatief en bedenk een goede reden om met hem in gesprek te komen. Als je er echt niet uit komt, kun je natuurlijk ook nog aan je vriendinnen vragen of ze je voor willen stellen.

Voor alle tips geldt natuurlijk wel, dat je ze niet moet overdrijven. Probeer ook niet alle tips te gelijk uit, maar gebruik er één die goed bij je past. Bovenal moet je natuurlijk gewoon jezelf blijven!