Valentijnsdag is al weer voorbij, maar ook bij Glee werd deze bijzondere dag niet vergeten. In de aflevering Heart speelde er weer veel gebeurtenissen af op McKinley High. Ik heb alle hoogtepunten op een rijtje gezet.

De Glee aflevering Heart was absoluut niet zo spannend als de Michael Jackson uitzending, maar toch zaten er weer veel meeslepende scènes in. Deze keer liepen de verhaallijnen zo uit één, dat ik op het puntje van mijn stoel zat van spanning. Ben je benieuwd wat er allemaal is gebeurd? Lees het hier.

De verloving

Na jarenlang vele verhalen te hebben gehoord over de ouders van Rachel, maakten we dan eindelijk kennis met ze. Het verbaasde mij enigszins, dat ze niet geschokt reageerde toen ze hoorde over Rachel’s verloving met Finn. Zij is tenslotte maar nog maar 16! Begrijp me niet verkeerd, ik vind Finn en Rachel heel leuk samen, maar ze zijn naar mijn idee nog te jong om in het huwelijksbootje te stappen. Wel heel lief dat haar vaders een diner hadden georganiseerd voor het koppel.

Sugar

Deze aflevering kregen we ook meer te zien van Sugar. Ik was eerst bang dat haar rol te oppervlakkig zou zijn, maar gelukkig krijgt haar karakter nu meer vorm. Persoonlijk vind ik haar best irritant, maar ik vond het wel heel lief dat haar vader Breadsticks had afgehuurd, om een valentijnsfeest te organiseren voor New Directions. Sugar zelf is nog single, maar wie weet komt daar binnenkort verandering in, nu zowel Rory als Artie een oogje op haar hebben. Dit kan nog eens een heftige strijd worden!

Mercedes en Sam

Ook Mercedes zit in een lastig complot. Ik vind het heel dapper van haar, dat ze aan Sean heeft verteld over Sam. Eindelijk durft ze uit te komen over haar gevoelens voor hem. Hoogtepunt van deze scene was absoluut het moment waarop Mercedes het nummer I Will Always Love You zong. Ik kreeg er gewoon kippenvel van! Tegelijkertijd was dit ook een mooi eerbetoon aan de pas overleden Whitney Houston.

The God Squad Club

The Glee Project winnaar Samuel Larsen maakte in deze aflevering zijn eerste debuut. Hij sluit zich aan bij de nieuwe The God Squad club, die opgericht is door Mercedes, Sam en Quinn. Samen zongen ze het nummer Cherish, wat ik persoonlijk een heel leuk nummer vind.

Foto via FOX