De ene keer verschijnen ze samen gezellig op de rode loper terwijl ze de dag erop elkaar in de media zwart maken. Kijk hier mee naar een aantal bekende frenemie vriendschappen.

Ik schreef eerder al een artikel over de Gossip Girl Frenemies Serena van der Woodsen en Blair Waldorf. Niet alleen in tv-series en films zijn er frenemies, ook in het echte leven komen er heel wat voorbij. Als je nog niet bekend met de term frenemies, dit is een combinatie van friend en enemie en wordt vaak gebruikt om een vriendschap aan te duiden waarin de vriendinnen de ene keer onafscheidelijk zijn terwijl ze keer daarop elkaar niet uit kunnen staan.

Paris Hilton en frenemies


Als ik 1 echte frenemie moet noemen dan is het Paris Hilton wel. Zij heeft niet 1, niet 2, maar 3 bekende frenemie vriendinnen. De bekendste is naar mijn idee toch wel de vriendschap met Nicole Richie. Er is een tijd geweest dat de meiden onafscheidelijk waren en zelfs hun eigen tv-serie, The Simple Life, hadden. Het verhaal gaat dat Nicole altijd een beetje jaloers op Paris was omdat zij net wat meer in de schijnwerpers stond. Op een feestje schijnt Nicole ooit de bekende seksfilm van Paris Hilton op te hebben gezet en vanaf dat moment waren de voorheen beste vriendinnen veranderd in vijanden. Inmiddels is de ruzie bijgelegd maar zijn ze niet zo close als vroeger.

Naast Nicole Richie onderhoud Paris ook nog 2 innige frenemie vriendschappen met Lindsay Lohan en Kim Kardashian. Tijdens de ruzie tussen Nicole en Paris verving Lindsay tijdelijk de rol van Nicole als Paris nieuwe BFF. Paris en Lindsay maakten samen vele feestjes onveilig, deze vriendschap was echter van korte duur nadat de twee elkaar tijdens een ruzie in de haren vlogen. Naast Paris onderhoudt Lindsay ook nog een frenemie vriendschap met Hillary Duff, de ruzie begon omdat Hillary een relatie was begonnen met Lindsay´s ex-vriendje Aaron Carter.

Als laatst nog Paris’ frenemie vriendin Kim Kardashian. De 2 vriendinnen verschenen regelmatig samen op de rode loper en leken het goed met elkaar te vinden. Hier kwam echter verandering in toen de meiden in de media wat gemene opmerkingen naar elkaar maakten.

Reality tv frenemies


Mocht je net als mij trouw The Hills hebben gevolgd begrijp je natuurlijk dat Lauren Conrad en Heidi Montag in dit lijstje niet mogen ontbreken. De 2 begonnen als huisgenootjes en al snel werden ze beste vriendinnen, alles liep goed tot Heidi met een nieuw vriendje kwam aanzetten, Spencer Pratt. Sindsdien is de vriendschap tussen de meiden niet meer hetzelfde, het duurde niet lang voordat Heidi met Spencer ging samenwonen en vanaf dat moment was het einde van de vriendschap in zicht. Lauren is nog wel naar Heidi´s bruiloft geweest maar de beste vriendinnen die ze vroeger waren zullen ze nooit meer worden.

Ook de frenemie vriendschap tussen Whitney Port en Olivia Palermo konden we allemaal volgen via The City. Toen Whitney Port Los Angeles verruilde voor New York kon ze het op het begin heel erg goed vinden met collega Olivia Palermo. Helaas hield deze vriendschap niet lang stand en kunnen ze elkaar nu niet uitstaan.

Niet alleen in The Hills en The City zien we frenemies voorbij komen, dankzij Jersey Shore kunnen we allemaal meegenieten van de frenemie vriendschap tussen Jenni en Sammi. Het loopt tussen deze 2 regelmatig uit de hand en dan lossen ze de problemen het liefst op door eens flink aan elkaars haren te trekken.

Selena Gomez en Miley Cyrus

Disney sterretjes Selena Gomez en Miley Cyrus konden het erg goed vinden totdat het gerucht ronding dat Selena aan het date was geslagen met Miley’s ex-vriendje Nick Jonas. Miley was not amused met het gedrag van haar BFF en nam wraak door een filmpje te maken waarin ze Selena belachelijk maakte. De vriendschap tussen de 2 is voorgoed over en ook de liefde tussen Selena en Nick heeft het niet gered aangezien we allemaal weten dat zij nu het vriendinnetje van Justin Bieber is.

De bovenstaande frenemies zijn nog maar een klein gedeelte van alle beroemde frenemie vriendschappen. Zo onderhouden ook Janice Dickinson en Tyra Banks, Madonna en Gwyneth Paltrow, Kim Cattrall en Sarah Jessica Parker een innige frenemie vrienschap met elkaar.  Wat mij opvalt bij deze frenemie vriendinnen is dat er vaak een jongen in het spel is of dat ze jaloers zijn op elkaar aandacht.

Foto’s via PRPHoto’s en MTV