Natuurlijk weten vele Gleeks al veel over de hitserie, maar vast nog niet alles. Daarom heb ik de vijftien leukste Glee weetjes voor jullie op een rijtje gezet!

De rol van Kurt werd pas geschreven nadat Chris Colfer auditie had gedaan voor de rol van Artie. De schrijvers van Glee vonden dat Chris veel leek op één van de kinderen van de familie Von Trapp, van de film The Sound of Music. Chris vertelde destijds dat hij pas begonnen was met zijn rol als Kurt Von Trapp in de gelijknamige musical. Zodoende werd de rol van Kurt gecreëerd.

Net zoals haar alter ego Emma, eet ook Jayma Mays dagelijks een sandwich met pindakaas en jam.

Iqbal Theba , directeur Figgings, houd niet van make-up. Vandaar dat de visagisten alleen een lichte poeder bij hem opbrengen vlak voor de opnames.

Matthew Morrison, Mr. Shue, is daadwerkelijk maar slechts vier jaar ouder dan Cory Monteith, Mark Salling en Harry Shum Jr. terwijl hij wel al een dertigjarige docent speelt!

Dianna Agron, die de rol van Quinn speelt, is in het dagelijkse leven heel goed bevriend met Lea Michele, wie eigenlijk Quinn’s grootste vijand is in de serie.

Nog meer weetjes over Quinn. De schrijvers hadden vooraf eerst de naam Liz Fabray in gedachten voor haar karakter.

Producer Ryan Murphy wilde bewust een cast, bestaande uit relatief onbekende acteurs. De cast moest juist veel spontaniteit uitstralen en vandaar dat de audities voor iedereen toegankelijk waren.

Cory Monteith zong niet tijdens zijn eerste auditie. Hij had een video ingestuurd waarin hij achter het drumstel te zien was. De schrijvers waren zo onder de indruk van zijn persoonlijkheid, dat ze direct zijn manager terug hadden gebeld om te vragen of hij gelijk naar L.A. wilde komen om nog een keer auditie te doen, uiteraard moest hij dit keer wel zijn zangkunsten laten horen.

Lea Michele had minder geluk tijdens haar auditie. Onderweg naar de FOX studio’s kreeg zij een auto-ongeluk. Ze kwam letterlijk met nog een paar glassplintertjes in haar lokken binnen.

Heather Morris, Brittany, verhuisde op zeventienjarige leeftijd al naar L.A. om haar droom achter na te reizen. Ze volgde vele acteer –en danslessen. Met succes, want zo was Heather ook één van de achtergronddanseressen van Beyoncé tijdens haar wereldtour.

Ryan Murphy had in zijn gedachten al de rol van Rachel Berry speciaal geschreven voor Lea Michele.

In 2010 mocht de Glee cast speciaal voor president Barack Obama optreden in het witte huis.

Vele malen hebben de producers van Glee tegen Kevin McHale, Artie, verzocht of hij niet de hele tijd met zijn voeten met het ritme van de beat wilde mee gaan.

Lea Michele en Jenna Ushkowitz kennen elkaar al vanaf hun achtste!

Voor Glee had Cory Monteith vele baantjes. Zo werkte hij bij een supermarkt, callcenter en was hij zelfs ook nog tijdelijk een taxichauffeur.

Foto’s via FOX