De personages uit Glee zijn leuk, maar toch ook wel een beetje nerdy. Waar de cheerleaders zich bezig houden met mode en jongens interesseren de leden van de Glee club zich voor hele anderen dingen. Is het stiekem ook jouw ambitie om tot een Glee club te horen, hier vind je een spoedcursus Glee nerd worden.

Kleding

De eerste stap tot het worden van Glee nerd is je kledingstijl aanpassen. Kies voor een bril, ook als je deze eigenlijk niet nodig hebt, hoog opgetrokken kniekousen en geruite truien. Ook geplooide rokjes, bretellen en zedige kraagjes doen het goed in je nieuwe rol als nerd.

Daarnaast moet je je uiterlijk enigszins laten verslonzen. Dikke lagen make-up of een ingewikkeld kapsel zijn als nerd not done. Kies in plaats daarvan voor een saaie paardenstaart of geruite haarband.

Betweter

Rachel in Glee is een typische betweter, ze denkt altijd alles beter te weten en vind dat zij dingen het beste kan. Dit is een irritante eigenschap, maar wel eentje die goed thuis past bij een nerd. Zorg daarom dat je altijd je woordje klaar hebt en doe alsof je alles beter weet en kunt.

Daarnaast is het ook nog handig als je veel onzinnige feitjes weet en je omgeving daar te pas en te onpas mee lastig valt. Vergeet ook niet hoge cijfers te halen, een nerd met alleen maar 5,5 op zijn rapport komt niet geloofwaardig over. Qua taalgebruik kun je vanaf nu woorden als gaaf en cool vervangen door dolletjes.

Minderheid

De Glee club is duidelijk in de minderheid op de William McKinley High School, zorg daarom dat je met een klein groepje mensen een club vormt of blijf alleen. Wanneer je tot de populairste groep behoord ben je namelijk geen nerd meer. Wees daarnaast een beetje verlegen en houd jezelf op de achtergrond. De plek in de schijnwerpers is toebedeeld aan de populaire cheerleader.

Talent

Wil jij een Glee nerd worden moet je natuurlijk wel genoeg talenten hebben om deel te nemen aan een Glee club. Oefen je zangkunsten of zorg dat je jouw omgeving overtuigd met je dansmoves. Kun je niet dansen of zingen? Dan kun je het misschien proberen met je organisatorische talenten of biedt aan om koffie rond te brengen.

En last but not least, de allerbelangrijkste regel en levensles die we van Glee meekrijgen is dat je gewoon jezelf moet zijn en iedereen moet accepteren zoals zij is.