In het eerste seizoen leerden wij Quinn Fabray kennen als de gemene, maar populaire cheerleader van McKinley High. Toch raakte ze al snel haar imago kwijt, maar hoe kwam dat toch?

Toen Quinn in verwachting bleek van Puck, daalde zij behoorlijk af van de sociale ladder. Ze beviel van haar dochter Beth, die later ter adoptie werd afgestaan aan Shelby, de voormalige zangcoach van Vocal Adrenaline. Na de bevalling pakte ze direct de draad weer op en probeerde ze weer haar plek binnen het cheerleaderteam te veroveren. Dit lukte haar eerst nog, maar al snel raakte ze haar positie weer kwijt.

Dit jaar onderging Quinn een enorme metamorfose: Ze verfde haar haren roze, liet een neuspiercing zetten en sloot zich aan bij de Skans. Toen Shelby samen met Beth terugkeerde naar Ohio, kreeg Quinn de neiging om haar eigen kind terug te winnen van Shelby. Daarom besloot ze weer haar oude look aan te nemen en keerde ze terug naar New Directions, omdat ze wist dat ze anders geen kans zou maken om Beth af te pakken van Shelby.

Uiteindelijk was het haar voormalige rivaal Rachel Berry, die haar over wist te halen om geen stomme dingen meer uit te halen naar Shelby. Quinn realiseert dat als ze wilt dat Beth een veilige thuissituatie krijgt, ze beter af is bij haar adoptiemoeder. Sindsdien lijkt Quinn tot rust te zijn gekomen en probeert ze zich nu te focussen op haar toekomst.

Quotes

Hier nog een aantal opvallende quotes van Quinn:

“Status is like currency. When your bank account is full, you can get away with doing just about anything. But right now, we’re, like, toxic assets.”

“They say that you should keep your friends close and your enemies closer. Well, Rachel Berry… You just got yourself a new best friend.”

“I want my kids to be able to look back at these books and see who I was, make them proud — not the bastard one I’m carrying now, of course — the ones I’ll have when I’m married and ready.”

[pro-player width=’560′ height=’300′ type=’video’]https://www.youtube.com/watch?v=ducy-uPi6BM&[/pro-player]

Foto via FOX