De winter is niet altijd even een fijne periode. Sommige mensen hebben last van een winterdip of kunnen gewoon niet tegen de kou. Hieronder vind je een aantal tips om de winter te overleven.

Ik heb zelf een haatliefde relatie met de winter. Aan de ene kant vind ik het harstikke lekker om thuis te komen en bij de kachel te zitten met een warme bak chocolademelk, maar aan de andere kant vind ik het vreselijk om buiten in de kou te lopen, vooral als het sneeuwt. Misschien herken jij jezelf hier wel in? Ik heb een aantal tips opgezocht, zodat jij deze winter kunt doorkomen.

De winter komt en gaat


Even een paar maanden bikkelen en dan schijnt de zon weer lekker op onze huid, zonder dat een wind je koude rillingen geeft. De lente komt er snel aan, ook al lijkt het niet altijd zo!

Oost, west, thuis best


Na een lange school of werkdag is het altijd fijn om weer thuis te komen. Warme chocolademelk met slagroom bij de kachel helpt je om even bij te komen van een vermoeiende en koude winterdag. Denk er ook aan dat je een extra deken kunt gebruiken, zodat je lekker warm kunt slapen.

Kleding shoppen


In de winter is het altijd koud en is het belangrijk om je warm genoeg aan te kleden. Je kunt door de kou al namelijk snel ziek worden en je wilt toch niet heel de dag ziek in bed liggen? Kortom, je kledingkast kun je vullen met truien en andere kledingstukken. Er is altijd een smoes om te gaan shoppen!

Films en series kijken


Omdat het koud is, zul je vast minder snel zin hebben om naar buiten te gaan. Zoek een paar leuke films of series op en kijk ze lekker in je bed. Bel een paar vriendinnen op om met je mee te kijken. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd toch?

Sluit je gordijnen


Je ziet het altijd door je ramen als het bijna donker wordt. Om het gevoel te geven dat je de winter als het ware sluit, kun je het beste gelijk je gordijnen dicht doen als het donker begint te worden. Tenminste, dat is wat ik altijd doe en het helpt bij mij!

De winterperiode is misschien niet altijd even leuk, maar je kunt er maar het beste van proberen te maken. Wat doe jij om de winter te overleven?

Foto’s via Weheartit en Face_it