Vanavond is de De Nationale IQ test 2012 op tv te zien. Dit jaar pakt BNN het anders aan dan andere jaren, het gaat deze keer om the battle of the sexes.

Zijn mannen slimmer dan vrouwen? Zijn vrouwen misschien handiger met taal? En wie heeft een beter ruimtelijk inzicht? Na vanavond weten we als het goed is het antwoord, in de Nationale IQ test van 2012 draait het namelijk om the battle of the sexes. Grote vraag is natuurlijk wie er slimmer is, wij vrouwen of worden we toch verslaan door de mannen?

Net zoals bij elke editie van De Nationale IQ test maken ook verschillende BN’ers hun opwachting. Zo zien we vanavond bijvoorbeeld Pearl Jozefzoon, Emile Ratelband en tattookoning Henk Schiffmacher voorbij komen. Durfde vorig jaar Oh Oh Cherso’s Elize het aan om mee te doen aan de test, dit jaar is het de beurt aan Kaboutertje.

Samen met je lover

De deelnemers krijgen in de studio live 60 vragen die uiteindelijk hun IQ bepaalt. Dit alles gebeurt onder de deskundige leiding van Sophie Hilbrand en Patrick Lodiers. Ook leuk, je kunt de test thuis voor de tv ook maken. Misschien een idee om dit samen met je lover te doen om te bewijzen dat jij inderdaad de slimste van jullie 2 bent. Bang dat je het van hem niet kan winnen? Met een beetje vals spelen is niks mis, op internet kun je namelijk oefenen met de test van 2011.

De Nationale IQ test is vanavond, woensdag 18 januari, om 20.30 uur te zien op Nederland 1.