Ondanks dat de meeste mensen liever een wat vollere dame op de catwalk voorbij zien komen kiest de modeindustrie steevast voor size zero modellen. Het tijdschrift Plus Model Magazine zette daarom 2 modellen naast elkaar.

In het januarinummer van Plus Model Magazine is plus size model Katya Zharkova te zien. Katya wordt op een aantal foto’s naast een size zero model gezet om zo het verschil tussen de 2 meiden aan te tonen. Kijk hier zelf mee naar plus model Katya vs een dame met size zero.

Bij de foto’s van Katya staan enkele schokkende feiten, zo wogen modellen 20 jaar geleden 8 procent minder dan de gemiddelde vrouw. Nu is dat 23 procent minder. Daarnaast vallen de meeste catwalkmodellen gezien hun lage BMI in de categorie anorexia.

Ik vind de foto’s van Katya erg mooi, ondanks dat ze voller is dan de normalere modellen ziet de fotoshoot er erg goed uit. Waar gaat jouw voorkeur naar uit, plus size modellen of de size zero meiden?