Ondanks dat de feestdagen erg leuk en gezellig zijn is dit toch een drukke tijd. Om 2012 goed te beginnen vind je hier wat tips om bij te komen van de feestdagen.

Ontspannen

Kerst en Oud en Nieuw zijn juist door de gezelligheid vaak erg vol gepland, naast je ouders, opa, oma en de rest van de familie wil je natuurlijk ook je vriendinnen nog zien. Zo zitten die feestdagen al snel helemaal vol met een etentjes en andere leuke dingen. Neem daarom na de feestdagen wat tijd voor jezelf. Neem een lekker bad, lees een goed boek of doe iets anders waar jij ontspannen van wordt.

Beauty

Tijdens de feestdagen zien we er graag allemaal mooi uit, hiervoor gebruiken we dan ook de nodige make-up, nagellak en haarlak. Het is daarom verstandig om na de feestdagen even te minderen met make-up zodat je huid tot rust kan komen, trakteer jezelf daarnaast op een lekker maskertje en smeer je lichaam in met een fijne bodylotion.

Je haar kan na het overmatig gebruik van haarlak wel een goede wasbeurt en verzorgend haarmasker gebruiken. Maak je nagels helemaal schoon, smeer je nagelriemen in met een olie en je handen met een fijne crème. Als je pijnlijke voeten hebt van die geweldige, maar oncomfortabele hoge hakken kun je dit verhelpen door een voetenbadje, scrub en verzachtende gel.

Gezondheid

Champagne, oliebollen, uitgebreid dineren en feesten tot diep in de nacht is allemaal erg leuk en lekker, helaas is het iets minder gezond. Na de feestdagen is het verstandig je lichaam even hiervan te laten bijkomen. Probeer een balansweek in te lassen met gezonde voeding en drink veel water. Daarnaast kan je lichaam vast wat extra slaap gebruiken en voel je je na een uurtje intensief sporten een stuk fitter.

Achterstallige klusjes

Eind december heb je het hoogstwaarschijnlijk erg druk gehad met het vinden van een mooie party outfit, lekker eten en champagne drinken. Dan kan het gebeuren dat zaken als school of werk er bij inschieten. Om 2012 goed te starten is het toch slim om al het achterstallige klusjes op tijd in te halen. Daarnaast is ook je kledingkast opruimen geen slecht idee, zou maak je namelijk ruimte voor alle nieuwe aankopen die jij dit gaat kopen.