Uit een onderzoek naar abortus in verschillende Europese landen komt België als slechtst uit de bus. In België vindt een kwart van alle abortussen plaats bij meisjes onder de 20 jaar.

1 op de 4 abortussen in België gebeurt bij meiden jonger dan 20 jaar. Het Verenigd Koninkrijk staat met 22,1 procent op een tweede plek in het onderzoek naar abortussen in Europa. 14,4 procent van de abortussen in ons land wordt uitgevoerd bij meisjes jonger dan 20 jaar, hiermee staat Nederland op de 6e plek. Op de 3e, 4e, en 5e plek staan Finland, Zweden en Denemarken.

Het onderzoek is totaal in 21 Europese landen uitgevoerd, op de laatste plek staat Griekenland, daar vind 4,1 procent van de abortussen plaats onder jongeren. In Ierland en Malta zijn abortussen verboden onder bepaalde omstandigheden, over deze landen waren daarom geen gegevens bekend.