Oud en Nieuw is een avond om flink los te gaan en het oude jaar op een leuke manier af te sluiten en het nieuwe jaar feestend te ontvangen. Feestjes hangen bijna altijd samen met drank en hoe leuk de avond zelf ook is, de ochtend daarna is dankzij de alcohol
een stuk zwaarder. Daarom hier tips voor een katerloze start van 2012.

Ik geef toe dat ik zelf ook wel een drankje houd, maar niks is vervelender om de dag daarna wakker met een gigantische kater. Ander risico is dat je niet meer weet wat je de avond, of nacht, daarvoor gedaan hebt omdat je herinneringen door de alcohol zijn weggespoeld, en wat heb je aan een avondje uit waarvan je de helft niet meer weet? Natuurlijk mag je genieten van de rijkelijk vloeiende champagne of lekker zoete cocktails maar doe dit wel met mate.

Grenzen

Om met mate te genieten van de alcohol is het belangrijk dat je jouw grenzen te kennen. Waar de 1 na 3 wijntjes strippend op de bar staat de dansen kan de ander er nog gerust het driedubbele drinken voordat ze ook maar 1 kledingstuk uittrekt. De kans is groot dat wanneer de alcohol rijkelijk stroomt je jouw grenzen vergeet, probeer je daarom hier bewust van te zijn en neem jezelf voor een maximum aantal glazen te drinken waardoor je je goed voelt maar niet laveloos op de grond eindigt.

Ondanks dat het algemeen bekend is vergeten veel meiden dit nog weleens. Zorg dat je voordat je begint met drinken een goede bodem hebt, wanneer je niet of nauwelijks hebt gegeten slaat de alcohol veel sneller aan en zul je er ook sneller ziek van worden. Naast eten is water ook erg belangrijk, probeer tussen de alcoholische drankjes af en toe een glas water of fris te drinken.

1 soort

Met Oud en Nieuw is het soms moeilijk om heel de avond 1 drankje te blijven drinken, vaak begin je bij het eten met een glaasje wijn, misschien later op de avond een biertje en om 12 uur natuurlijk een glas champagne. Toch is het beter om het heel de avond bij 1 soort drankje te houden, wanneer je verschillende dingen door elkaar drinkt zul je namelijk sneller misselijk en dronken worden.

Ook deze tip ligt erg voor de hand en toch gaat het hier geregeld mis. Wanneer je medicijnen slikt drink dan geen alcohol, deze 2 samen zijn geen goede combinatie. Denk niet dat het misschien voor 1 keer wel kan, want als het mis gaat heb je er de dag daarna heel veel spijt van.

Wanneer je je al even niet goed voelt is het beter om op te passen met alcohol. Je zult sneller dronken worden en je uiteindelijk niet lekker gaan voelen. Ben je daarom verkouden of een beetje grieperig, kies dan voor wat fris en laat het bij dat ene glaasje champagne om 12 uur.

Onbekend

Ook wanneer je op een feestje een onbekend drankje krijgt  aangeboden is het beter om dit te weigeren, je weet namelijk niet wat erin zit en hoe je erop reageert. Daarnaast is het verstandig om je drankjes niet zomaar ergens onbemand te laten staan, het gebeurt niet vaak dat iemand er echt daadwerkelijks iets indoet, maar je kunt het altijd beter voorkomen.

Deze bovenstaande dingen zijn simpele tips om ervoor te zorgen dat jij een geweldige Oud en Nieuw hebt je de volgende ochtend gewoon kunt herinneren. Gun jezelf een lekker alcoholisch drankje en geniet er ook vooral van! Ik wens jullie in ieder geval allemaal alvast al een hele fijne jaarwisseling en een goed 2012!