Ondanks dat champagne toch echt het nummer 1 drankje is voor Oud en Nieuw vindt niet iedereen dit drankje even lekker. Een goed alternatief is dan om voor een cocktail te kiezen met daarin champagne, op deze manier drink je toch dit feestelijke drankje, maar dan wel op jouw manier.

Alle onderstaand cocktails hebben als hoofdingrediënten champagne en worden op smaak gebracht door verschillende soorten fruit. Dankzij de fruit krijgt de champagne een wat zoetere smaak, ook zijn alle cocktails erg gemakkelijk te maken.

Scroppino

Ondanks dat de Scroppino eigenlijk bij de zomert hoort en vaak als tussengerecht tijdens een diner wordt geserveerd wilde ik jullie deze cocktail niet onthouden omdat dit absoluut 1 van mijn lievelingsdrankjes is.

Ingrediënten:

  • Champagne
  • Wodka
  • Citroensorbetijs

Hoe?

De hoeveelheid van de ingrediënten kun je zelf afstemmen op jou persoonlijke smaak, ik ben gek op citroensorbetijs en gebruik daarom daar altijd wat extra van. Aanbevolen is 200 milliliter champagne, 100 milliliter wodka en 6 scheppen ijs. Mix alle ingrediënten tot een luchtig, schuimig geheel met behulp van een blender.

Champagnecocktail met frambozen

Een andere simpel, maar lekker drankje is de champagnecocktail met frambozen. Net als de Scroppino is deze in een handomdraai klaar. Voor de frambozen kun je zowel verse als uit de diepvries gebruiken.

Ingrediënten:

  • Champagne
  • Frambozenlikeur
  • Frambozen

Hoe?

Vul elk glas met ongeveer 25 gram frambozen en schenk daar 1 eetlepel frambozenlikeur op. Stamp de frambozen met een cocktailstamper fijn en vul de rest van het glas met champagne.

Liquid Cocaine

Deze cocktail heeft een spannende naam, terwijl de inhoud eigenlijk heel simpel is. Dankzij de Red Bull krijgt de champagne een zoete smaak, de wodka is juist een stuk sterker.

Ingrediënten:

  • Champagne
  • Wodka
  • Red Bull
  • Aardbei

Hoe?

Vul ongeveer ¼ deel van het glas met wodka, schenk daarna het glas vol met ongeveer 3 gelijke delen champagne en Red Bull. Mocht je van heel zoet houden zou je er voor kunnen kiezen het glas met meer Red Bull dan champagne te vullen. Maak een sneetje in de aardbei en schuif deze als finishing touch op de rand van het glas.